Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінтранс представив проект транспортної концепції Львова до ЄВРО 2012

Міністерство транспорту представило проект концепції транспортного забезпечення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року у Львові, -- повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

На основі цього документу буде розроблена концепція та моделі обслуговування ЄВРО 2012 за видами магістрального транспорту та міським громадським транспортом у кожному з приймаючих міст. При цьому, принципи організації транспортного обслуговування, встановлення форми оплати за користування міським транспортом та взаєморозрахунки між різними видами транспорту мають бути створені на єдиній основі.

Зокрема, в рамках концепції буде розроблена маршрутна мережа громадського транспорту та визначений генеральний перевізник до ЄВРО 2012. Документом визначатиметься єдина система дорожніх знаків для управління дорожнім рухом та рухом пішоходів, а також єдина система принципів паркування та взаємодії з громадським транспортом та координація послуг громадського транспорту в нічний час. Концепція визначатиме порядок оплати транспортних послуг через введення єдиного квитка в рамках ЄВРО 2012.

Як повідомив, начальник управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури Олег Вілюра, концепція визначатиме стратегію фінансування розвитку транспортної системи Львова, стимулюватиме придбання необхідного нового рухомого складу електротранспорту, а також впровадження системи управління транспортними та пішохідними потоками в місті. За його словами, представлена Міністерством транспортна концепція ще потребує доопрацювання в частині її адаптування до особливостей транспортної системи Львова. До 7 грудня 2008р Департамент ЄВРО 2012 надасть пропозиції в Кабмін щодо корегування запропонованої транспортної системи.

Транспортна концепція Львова повинна бути затверджена Кабінетом міністрів та до 10 червня 2009 року представлена УЄФА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ