Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Місія ОБСЄ почне спостереження за виборами до Верховної Ради України з Львівщини

Місія ОБСЄ починає спостереження за виборами до Верховної Ради України з Львівської області — повідомили «Гал-info» у Львівському обласному виборчому штабі Партії Регіонів.  Про це, за повідомленням прес-служби ПР, зазначив під час зустрічі з керівником виборчого штабу Партії регіонів у Львівській області Олексієм Радзієвським посол Місії Любомир Копаль зі Словаччини. За його словами, Місія зі спостереження за виборами оцінюватиме виборчий процес щодо його відповідності зобов’язанням України у рамках ОБСЄ стосовно демократичних виборів, а також аналізуватиме хід передвиборної кампанії, виборче законодавство та його реалізацію на практиці, роботу виборчих комісій тощо.
 Бюро ОБСЄ з Демократичних інституцій і прав людини (БДІПЛ) розпочало Місію зі спостереження за парламентськими виборами в Україні наприкінці січня 2006 року. До її складу входять 12 міжнародних експертів, які працюють в Києві, та 50 довгострокових спостерігачів у регіонах. Крім того, безпосередньо перед 26 березня планується спрямувати на українські вибори ще 600 короткострокових спостерігачів. Очікується, що до них приєднаються офіційні делегації Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї Ради Європи та Європарламенту.
Принагідно Олексій Радзієвський поскаржився послу Місії ОБСЄ Любомирові Копалю на те, як погано стало жити в Україні після Помаранчевої революції, а також на те, що Партію Регіонів не допускають до участі в роботі територіальних і дільничних виборчих комісій.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ