Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міська організація УНП прийняла заяву з приводу утворення антикризової коаліції у Верховній Раді

Сьогодні, 11 липня,  Львівська міська організація УНП розповсюдила заяву з приводу утворення антикризової коаліції у Верховній Раді у складі Партії Регоінів, КПУ та СПУ. Текст заяви подаємо повністю.

„Заява з приводу утворення комуно-олігархічної урядової коаліції

 6-7 липня 2006 року увійшло в історію України, як дата реваншу комуністичних та олігархічних ідей, своєрідного легітимізованого ГКЧП. Комуністична група-239, яку очолював О.Мороз у 1990 році, перетворилась у комуно-олігархічну групу-238 у 2006-му. Це виразно загрожує Україні поворотом в обійми до східного сусіда, оскільки від учасників коаліції зазвучали радісні коментарі про двомовність, відмову від євроатлантичного напряму, спекуляції тим, що в Європі нас ніхто не чекає тощо.
Безперечно, що це є наслідком чвар у помаранчевому таборі. Річне взаємне протистояння та виборча кампанія, під час якої колишні союзники публічно поливали болотом і поборювали один одного, спричинило розчарування виборців і, як результат, втрату голосів.
Особливу шкоду принесли коаліційні переговори, які велися з подвійними стандартами, намаганням партнерів обдурити один одного та вихопити побільше посад, небажання йти на компроміси. Союзники розв'язали по більшості обласних і районних рад України нещадну боротьбу за владу зі взаємними звинуваченнями, які переходили межі допустимого. Яскравим свідченням цього є події у Львівській обласній раді. На жаль, не сказав свого твердого слова і Президент України.
Причиною поразки є небажання влади реально займатися національними проблемами: розгул мовної істерії у східних регіонах, встановлення історичної справедливості та визнання УПА, національна кадрова політика. Ми стали свідками свідомого нищення національних сил та загравання з відверто антиукраїнськими елементами.
Констатуємо, що, на щастя, Львівська міська рада не стала ареною бездумної боротьби і фракціям вистачило терпіння без палких промов досягнути взаємного порозуміння, чому сприяла зважена позиція фракції УНП.
Львівська міська організація УНП не може миритися з існуючим станом речей у державі і нагадує, що Львівська міська рада 22 листопада першою в Україні закликала народ до опору, а львів'яни масово поїхали на Майдан.
Для недопущення реваншу провід ЛМО УНП зобов'язує свою фракцію у Львівській міськраді звернутися до інших фракцій з пропозицією випрацювати сконсолідовану позицію щодо подій у державі та звернутися до вищих органів своїх партій щодо спільних дій. Провід звертається до своїх колег з обласної ради, в першу чергу до НУ та БЮТ, за всяку ціну припинити протистояння, забути взаємні образи та всі зусилля спрямувати на захист національної гідності українців.
Звертаємося Президента України з вимогою розпустити зрадливий парламент, а всім проукраїнським силам відкинути помилкові космополітично-ліберальні постулати і згуртуватися навколо національної ідеї та національних цінностей. Без цього, як показала практика, досягнути вирішальної перемоги на виборах неможливо.
Слава Україні!
Голова ЛМО УНП Ю.Кужелюк”

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ