Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міська рада допомагатиме мешканцям Львова встановлювати дерев’яні склопакети

В. о. начальника управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко пропонує депутатам ЛМР розгянути на сесії програму «Вікна», з метою зберегти автентичні вікна у будинках у центральній частині міста, і разом з тим зберегти історико-архітектурну спадщину Львова. Про це Лілія Онищенко заявила сьогодні, 2 лютого 2007 року, під час брифінгу. Йдеться про те, щоб запобігти встановленню пластикових вікон у будинках центральної частини міста, оскільки такі будинки втрачають свою історичну цінність.
 Лілія Онищенко у цій програмі пропонує замінювати старі вікна не на пластиковий склопакет, а на дерев’яний. Останній, щоправда, в півтора рази дорожчий за пластиковий склопакет, однак пані Онищенко пропонує, щоб ці кошти доплачувала міська рада. Тобто йдеться про те, що міська рада допомагатиме коштами мешканцям будинків у центральній частині міста у встановленні дерев’яного склопакету, зокрема, доплачуватиме певну суму.
«Відповідно до цієї програми мешканцям потрібно звернутися до нас і повідомити про намір замінити вікна», — зазначила Лілія Онищенко. За її словами, самовільне встановлення пластикових вікон тягне за собою штрафні санкції.
«Однак зараз ми не вживаємо їх оскільки розуміємо, що людям холодно і вони вимушені встановити пластикові вікна, а тому потрібно проводити відповідну роботу з людьми, щоб роз’яснити їм чому краще встановлювати дерев’яний склопакет», — додала вона.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ