Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Незаконне будівництво ПрАТ «Ірокс» на Тернопільській, 42 потрібно знести, - ЛМР

Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
1/3
Незаконне будівництво ПрАТ «Ірокс» на Тернопільській, 42 потрібно знести. Про це повідомили на прес-конференції щодо незаконного будівництва у м. Львові житлових будинків, яка відбулася сьогодні, 13 листопада, в Львівській міській раді.

За словами директора юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич, одним з яскравих представників правопорушників у сфері містобудування є ПрАТ «Ірокс». Посадовець зазначила, що влада міста неодноразово скеровувала листи в департамент ДАБІ, у прокуратуру, в ГУ Національної поліції, аби відкрити кримінальне провадження щодо здійснення будівництва на земельних ділянках не відведених для цього.

Проте діяльність ПрАТ «Ірокс» триває. На думку Гелени Пайонкевич це пов’язано з тим, що правоохоронні органи досі не вжили всіх передбачених чинним законодавством заходів. «Місто й надалі скеровуватиме відповідні листи до правоохоронних органів аби сприяти дотриманню правопорядку та режиму законності у Львові».

Зокрема, мова йде про будівництво багатоповерхівок на вул. Антонича-Майданній, вул. Шевченка, 418, вул. Тернопільській 42. Директор департаменту містобудування ЛМР Сергій Коровайник запевняє, що управління архітектури не погоджувало проектної документацій, а також не затверджувало і не видавало МУіО за трьома вищевказаними адресами для ПрАТ «Ірокс».

«Будівництво на Тернопільській, 42 – це безпрецедентний випадок. Адже не маючи містобудівних умов та обмежень, забудовник привозить важку техніку. І це попри те, що приходять судові виконавці і оголошують йому інформацію про зупинення виконання будівельних робіт. Натомість забудовник слухає і далі продовжує свою роботу. Рішення знов оскаржують в судах.

Забудовнику вдалось продати незаконно збудоване житло. Подекуди на одну квартиру припадає по два власники. Через те, що право власності на будинок у забудовника відсутнє, відповідно він не має права надавати у власність квартири. Тож тепер фізичні особи, які придбали житло у ПрАТ «Ірокс», змушені звертатись до суду з позовами про визнання права власності на квартиру, за яку вони вже віддали гроші.

Сьогодні ми вже готуємо позов про знесення цього незаконного будівництва. Хочемо аби ця справа була максимально прозорою та публічною», – розповіла Гелена Пайонкевич.

Олена Ляхович, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ