Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міська рада Львова створить технічну комісію по ринку «Південий», яка має визначити балансову вартість незаконно збудованих об’єктів

Львівська міська рада створить технічну комісію по ринку «Південий» (ТзОВ “АЙПІЄ-Л”), яка має визначити балансову вартість незаконно збудованих об’єктів. Про це повідомив голова постійної комісії депутатської етики, самоврядування і зв’язків ради, голова тимчасової комісії для визначення вартості компенсаційних виплат за користування ТзОВ “АЙПІЄ-Л” земельною ділянкою та самочинною забудовою на вул. Щирецькій, 36 на території ринку “Південний” Андрій Стецьків на прес-конференції сьогодні, 14 лютого.
За його словами, до комісії мають увійти контролюючі структури, які на місці  розташування ринку має обрахувати скільки землі підпадає під забудову об’єктів, скільки - на дороги. А також комісія має визначити балансову вартість кожного незаконого збудованого об’єкта.
Як зазначає Андрій Стецьків, основна проблема в тому, що немає інформації з БТІ про кошторисну документацію, згідно якої будувався ринок. Згідно з цією інформацією, нараховується інвестиційний внесок в розмірі 7% - який іде на облаштування комунікацій.
«Немає  загальної квадратури ринку, з яких матеріалів збудовані об’єкти. Підприємство «АЙПІЄ-Л» має план, згідно з яким вони зводили об’єкти. Надавши ці плани можна відразу визначити балансову вартість всіх збудованих об’єктів на ринку”, – сказав він.
Як сказав Андрій Стецьків, штрафні санкції щодо ринку можна нараховувати, знаючи балансову вартість об’єктів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ