Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міська рада Львова вимагає прискорити внесення змін до ЗУ „Про місцеве самоврядування в Україні”

Міська рада Львова звертається до Президента, ВРУ та прем’єр-міністра з метою прискорити внесення змін до ЗУ „Про місцеве самоврядування в Україні”. Це звернення сьогодні на сесії Львівської міськради зачитав депутат Юрій Кужелюк.
Як він зазначив, міська рада підтримує ініціативу Президента у зв’язку з тим, що таким чином спроститься зокрема процес проведення громадських слухань. Але цей законопроект звужує права місцевих рад на користь адміністрацій. Депутати пропонують скасувати статтю 59, як таку, що не відповідає стандартам європейського самоврядування. А також вимагають не суміщати посади чиновників з посадами депутатів місцевих рад, розподілити повноваження міських і селищних голів у масштабах всієї країни.
Звернення підписали усі фракції ЛМР.
Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко 10 січня вніс у парламент новий проект закону України Про внесення змін до Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”. Як стверджують експерти, законопроект покликаний відгородити місцеве самоврядування від політичного впливу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ