Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міська рада Львова вимагає звільнення Табачника

Львівська міська рада шістдесятьма голосами «за» прийняла відкрите звернення до Прем'єр-міністра України та Голови Верховної Ради України про звільнення міністра освіти і науки України Дмитра Табачника. Ініціатором звернення є фракція Блоку Юлії Тимошенко у Львівській міській раді, – повідомили у фракції.

 

Відкрите звернення Львівської міської ради до  Прем'єр-міністра України та Голови Верховної Ради України:

 

«Призначення міністром освіти і науки України Дмитра Табачника - політика і діяча проросійської спрямованості, затятого українофоба - викликало різкий осуд широкої громадськості, який зростає з кожним днем. Щодня в засобах масової інформації звучать звернення від української інтелігенції, громадських організацій, професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів.

 

Проти призначення Дмитра Табачника активно протестують студенти. Саме вони першими відчують результати діяльності особи, яка свідомо, відкрито й системно виступає проти основ державності та національної ідентичності - єдиної державної української мови, національної історії та соборності. Адже відразу після призначення він зробив низку заяв, де наполягав на зміні шкільних програм з історії, що фактично зруйнує всі надбання в цій сфері останніх років.

 

Пан Табачник неодноразово подавав своєрідне трактування історії України. Зокрема, з-під його пера, у співавторстві з комуністом Георгієм Крючковим, вийшло кілька праць, які повністю суперечать історичній правді та спрямовані на розкол українського суспільства.

 

Дмитро Табачник відкрито і послідовно виступає за надання російській мові статусу другої державної. Щобільше, його ініціативи стосуються насамперед упровадження російської мови в освітніх закладах - від початкових шкіл до вишів.

 

Ця людина публічно пропагує поділ українців на дві категорії: «русскіх» та «галичан». Таким чином розпалюючи розбрат серед українського народу.

 

Як ініціатор руху «За нейтральну, позаблокову Україну!», здійснив чимало заходів, щоб популяризувати проросійський напрям у політиці та знівелювати ідею євроінтеграції України.

 

Однією з показових дій Дмитра Табачника було заперечення трактування Голодомору 1933 року як геноциду українського народу. Хоча світова спільнота офіційно визнала цю трагедію геноцидом. Зокрема, таке рішення прийняли Австралія, Азербайджан, Андорра, Аргентина, Бразилія, Ватикан, Грузія, Еквадор, Естонія, Іспанія, Італія, Канада, Колумбія, Латвія, Литва, Мексика, Нідерланди, Парагвай, Перу, Польща, Словаччина, США, Угорщина, Чехія, Чилі. Також 23 жовтня 2008 року Голодомор в Україні як злочин проти людства визнав Європарламент, висловивши співчуття українському народу.

 

Тож перебування в уряді цього патологічного україноненависника - відверте знущання та зневага до всіх українців, демонстративне приниження людської й національної самоповаги. Його призначення має замовний антидержавний   характер з метою суттєво підірвати якість української освіти та науки, принизити статус української мови, зупинити реформи, спрямовані на модернізацію та інноваційний розвиток нашого суспільства. Людина з подібними поглядами не має морального права обіймати будь-які керівні посади в Україні. А надто, становить загрозу державній безпеці і цілісності нашої Держави.

 

Львівська міська рада вимагає від Прем'єр-міністра України та Голови Верховної Ради України не дискредитувати Уряд, українську освіту та науку і ухвалити рішення про звільнення Дмитра Табачника!».

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ