Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міська рада подарувала апарати штучної вентиляції для новонароджених 1-му міському пологовому будинку та відділенню новонароджених комунальної 3-ї міської клінічної лікарні міста Львова

Доречним подарунком від Львівської міської ради стали два апарати штучної вентиляції легень для новонароджених моделі «Леоні», що виготовлений в Німеччині фірмою „Хайнен плюс Левенштайн” 1-му міському пологовому будинку та відділенню новонароджених комунальної 3-ї міської клінічної лікарні міста Львова. Про це «Гал-info» повідомила заступник міського голови з гуманітаних питань Ірина Романів.
За допомогою цього апарату надаватиметься належна дихальна підтримка новонародженим дітям будь-якого гестаційного віку (доношеним і недоношеним) з вираженими дихальними розладами.
 В пологовому відділенні комунальної 3-ї міської клінічної лікарні народжується 2-2,5 тисячі дітей щорічно, з них близько 3% мають важкі дихальні розлади відразу після народження, тому дуже важливо забезпечити належну дихальну пітримку з перших хвилин життя дитини, що дозволить стабілізувати загальний стан новонародженої дитини і попередити виникнення небажаних ускладнень та наслідків.
 Як зазначив «Гал-info» начальник управління охорони здоров’я Юрій Сагач, у 1-му міському пологовому будинку щорічно народжується до 3 тис. дітей, з них близько 3-5% мають проблеми з диханням.
 З міського бюджету було виділено 280 тис. грн на закупівлю цієї апаратури.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ