Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міська рада викупить ділянку на Городоцькій для транспортної розв’язки

Сьогодні, 1 березня, на сесії Львівської міської ради прийняли ухвалу про «Про викуп у ТзОВ «Бескид» для суспільних потреб об’єкта нерухомого майна – цегляної будівлі, загальною площею 268,8 кв.м на вул.Городоцькій,36», повідомила прес-служба ЛМР.

Йдеться про ділянкуміж вулицями Городоцькою та Шевченка, де має бути збудована нова транспортна розв’язка.

«Рік ми вели переговори з власником цієї будівлі, запропонували йому на вибір п’ять земельних ділянок, але йому нічого не підходить. Я буду робити все можливе, щоб був знайдений компроміс. Якщо ж ми не можемо знайти компромісу з тої чи іншої сторони, враховуючи важливість цього будівництва для функціонування Львова, буде впроваджений механізм викупу за кошти громади згідно з чинним законодавством. Але я б хотів питання вирішувати компромісно», - зазначив міський голова ЛьвоваАндрій Садовий.

Нагадаємо, за словами начальника юридичного управління ЛМР Гелени Пайонкевич, відповідно до ухвали, якщо підприємець відмовиться продати ділянку чи взяти взамін іншу впродовж 3 місяців, то міська рада зможе звернутися до суду з вимогою примусового відчуження майна для суспільних потреб.

Як додав начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР Михайло Бокало, підприємець відмовився від запропонованих міською радою земельних ділянок на вул. Антоновича та на вул.Ярославенка.

Довідка:

У зв’язку з реконструкцією вулиці Городоцької було вирішено влаштувати нову транспорту розв’язку в районі перетину вулиць Городоцька – Шевченка, яка полегшить транспортне навантаження на ці вулиці.

Вул. Городоцьку та вул. Шевченка буде з’єднано транспортним кільцем, яке знаходитиметься між військовою частиною та Львівським драматичним театром імені Лесі України. Рух по кільцю буде організований, як для автотранспорту, так і для трамваїв. Так, рух по вул. Городоцькій буде одностороннім у напрямку до центру, а рух по вул.Т.Шевченка – одностороннім в напрямку від центру міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ