Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міська вдала вже знає, у якому напрямку повинна проходити реорганізація ТЮГу

Міська вдала вже знає, у якому напрямку повинна проходити реорганізація Першого українського театру юного глядача. Як повідомив «Гал-info» заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, перш за все треба чітко розмежувати творчий процес та художнє керівництво театром від негосподарської діяльності, менеджменту і адміністрації, а зробити творчий процес відкритим і не замикатися лише на колективі театру, а запрошувати нових акторів та режисерів.

«Яким би хорошим не був творчий колектив, якщо в ньому нема динаміки, він стає цілком зашкарублим і не розвивається. Отож треба запрошувати в театр нових людей, які працювали б не на постійній основі, а лише в конкретних виставах чи проектах. Наші ж актори могли б у свою чергу деякий час працювати в інших українських театрах», — зазначив Василь Косів.
Нагадаємо, 22 травня актори ТЮГу оголосили про голодування, протестуючи проти методів керівництва театром гендиректора Юрія Думнича. 24 травня, за результатами комісії Львівської міської ради, Юрій Думнич був звільнений з посади генерального директора Театру юного глядача і призначено в. о. гендиректора.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ