Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міська влада готова вступити в діалог щодо надання приміщення для польського консульства – Володимир Квурт

Міська влада готова вступити в діалог щодо надання приміщення для польського консульства у Львові і наразі ведуться переговори з цього питання – про це сьогодні під час засідання сесії ЛМР зазначив секретар Львівської міської ради Володимир Квурт.
За його словами, польська сторона стурбована діями України (йдеться про нещодавні пікети мешканців прикордонних районів), власне тому генконсул РП у Львові Вєслав Осуховський прийшов сьогодні на сесію ЛМР та виступив перед депутатським корпусом. Як розповів Квурт, триває спільна робота з врегулювання питання з туристичними фірмами. Необхідно вирішити питання щодо страхових компаній, а також вирішити проблему спрощеного режиму отримання віз для депортованих, яка має бути річною і багаторазовою. Міська рада звернулася з цим проханням до генконсула. Також потрібно врахувати отримання безоплатних віз для окремих категорій громадян, зокрема для студентів, журналістів, пенсіонерів, крім того наші громадяни мають мати право оскаржувати в суді відмову в отриманні візи.
Нагадаємо, Генеральний консул Республіки Польща у Львові Вєслав Осуховський звернувся до депутатів Львівської міської ради з проханням посприяти врегулюванню ситуації з візами, зокрема він зазначив, що на вул. Залізничній було знайдено приміщення, яке можна було б пристосувати для видачі віз українцям на той період, поки будуватиметься нове приміщення консульства.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ