Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міська влада Львова перевищила свої повноваження, прийнявши ухвалу щодо впорядкування грального бізнесу

Львівська міська рада перевищила надані їй повноваження прийнявши ухвалу «Про впорядкування розміщення гральних закладів у Львові» № 31  від 22 червня 2006року. Про це сказав  голова представництва Держпідприємництва України у Львівській області Ярослав Кашуба сьогодні, 26 жовтня, під час прес-конференції.
За його словами, прийнята ухвала повинна була пройти процедуру, як будь-який регуляторний акт, а саме повинні були бути внесені зміни до плану регуляторних актів на 2006 рік та здійснено оприлюднення цих актів. Цього здійснено не було. Відповідно до статті 9 закону України «Про державну регуляторну політику» регуляторний  акт повинен містити аналіз регуляторного впливу,  тобто мало буди здійснене аналітичне економічне обґрунтування необхідності прийняття саме такого  ухвали регуляторного  акту, що також не було зроблено
Що стосується фаховості складання ухвали, то останнім пунктом записано «запропонувати уповноваженому органу з питань ліцензування  та іншим дозвільним органам постійно інформувати міську раду про суб’єктів господарювання, які придбали торгові патенти для розміщення обладнання  грального бізнесу та вживати заходів». Розміщення та видачу торгових патентів видає та контролює податкова інспекція, а не спеціально вповноважений орган з питань ліцензування. «Це нонсенс», -- зазначає  Ярослав Кашуба
Як додає Ярослав Кашуба, прийнята  ухвала викликала ряд перевірок в закладах грального бізнесу представниками районних адміністрацій, податковими інспекція, правоохоронними органами.  Якщо підприємці здійснюють свою діяльність згідно ліцензійних умов, то їх мають право перевіряти Мінфін або спеціально уповноважений орган з питань ліцензування. «Тоді які можуть бути запитання в органів влади до цього суб’єкта, У випадку, коли суб’єкт господарювання  немає ліцензії, в закладі перебувають неповнолітні, якщо інші умови не витримані, тоді міська влада може діяти як передбачено законом, в іншому випаду перевірку здійснюють інші органи», -- каже він.
Ярослав Кашуба також сказав, що нещодавно готувалася нова ухвала Львівської міської ради, яка мала бути винесена на сесійне засідання, що відбувалося на минулому тижні. Спеціальна комісія, яка працювала над цією ухвалою вирішила запросити представника Держпідприємництва до роботи в цій комісії. « Коли мій заступник який веде регуляторний напрямок і начальник виділу ліцензійного напрямку прибули на засідання комісії, то виявилося, що насправді питання не готове на винесення на сесію міської ради, а ряд питань, які готувалися на сесію, суперечать чинному законодавству України», -- розповів  Ярослав Кашуба.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ