Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міська влада не хоче повторювати своїх помилок: розкопки Краківської брами будуть документально затверджені

Археологічні розкопки на місці, де колись була Краківська брама, мають бути проведені на належному рівні із усіма документальними погодженнями, згідно з планом робіт та у визначений спосіб. Такий підхід було задекларовано на нараді з приводу розкопок, яка відбулася нещодавно під головуванням заступника міського голови Львова Миколи Одухи безпосередньо на місці майбутніх розкопок.
Як розповів „Гал-info” завідувач кафедрою реставрації НУ „Львівська політехніка” Микола Бевз, який був присутній на нараді, прийнято рішення розпочати розкопки, але попередньо підготувати розпорядження про їх організаційне та матеріально-технічне забезпечення, щоб не повторити помилки, допущені під час реконструкції площі Ринок.
Також учасники наради обговорили безпосередньо виробничі питання, а саме спосіб зняття бетонного шару, під яким знаходяться залишки брами.
Нагадаємо, під час проведення ремонтних робіт у центрі Львова у середині липня 2006 року інженерами було виявлено фундамент. Як з’ясувалось в подальшому дослідженні археологів і експертів, це залишки Краківської брами. Фундамент Краківської брами датовано XIV-XV століттям. Раніше вулиця Краківська мала назву Татарська. Вперше вона згадується у документах, датованих 1382 р. Сучасна назва вперше зустрічається у 1441 р. і походить від того, що вулиця була початком великого шляху на Краків, що проходив сучасною вулицею Городоцькою. Звідси ж і назва брами, котра завершувала вулицю. Краківська брама - одна з двох брам міста. Припускалось, що у Львові було дві брами: Краківська і Галицька. Попереднє місце розташування Галицької брами ще не відоме.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ