Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міська влада пропонуватиме відновити історико-архітектурний заповідник у центрі Львова

Львівська міська рада в особі голови Андрія Садового лобіюватиме відновлення історико-архітектурного заповідника у центральній частині Львова – про це міський голова Львова Андрій Садовий повідомив у коментарі „Гал-іnfо”.
Після виїзного засідання оргкомітету з підготовки до святкування 750-річчя Львова під головуванням в. о. віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка, оргкомітет пропонував Львівській міській раді офіційно внести в свої пропозиції щодо покращення стану історико-архітектурної спадщини Львова. Відновлення історико-архітектурного заповідника в історичному центрі Львова стало однією із ключових пропозицій, з якою міська влада має звернутися до уряду та Президента.
Історико-архітектурний заповідник у центральній частині Львова було створено у 1978 році. Під час першого демократичного скликання ВРУ (1990-1994 рр.) було ліквідовано дирекцію заповідника. Функції охорони пам’яток історії та архітектури, які розташовані в центральній частині міста і які раніше входили до складу заповідника, стало займатися Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради, хоча юридичного рішення про ліквідацію Заповідника як установи ніхто і ніколи не приймав.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ