Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міська влада роздає поради, як вберегтись від травм в ожеледицю

За інформацією Львівського обласного центру з гідрометеорології сьогодні, 19 грудня та в найближчі два дні на дорогах Львова ожеледиця. Хмарна погода, часом сніг. Вітер східний 7-12 м/с. вночі температура 9-11 градусів морозу, вдень мінус 7-9°С, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

«Просимо львів’ян бути обережними, йдучи по тротуару та переходячи дороги. А водіїв бути дуже уважними на дорозі і пам’ятати про свою безпеку та безпеку оточуючих», - каже начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Володимир Рощин.

 

Рекомендації щодо заходів безпеки перед виходом із будинку:

 

Прикріпіть на підбори вашого взуття перед виходом шматочки паралону (за розмірами підбора) або лейкопластиру; наклейте лейкопластир чи ізоляційну стрічку на суху підошву і підбор (хрест навхрест або східцем) і перед виходом натріть піском (на один - два дні вистачає); натріть наждачним папером підошву перед виходом, а краще – прикріпіть його на підошву (але від води піщинки наждачного паперу рано або пізно обсипаються).

 

Пам'ятайте, що кращими для льоду є підошви з мікропористої, чи іншої м'якої основи та без високих каблуків.

 

Людям похилого віку краще у «слизькі дні» взагалі не виходити з дому. Але, якщо потреба змусила, не соромтеся взяти палицю з гумовим наконечником, або шипом. Пам'ятайте, що дві третини травм отримують люди при падінні віком за 60 років.

 

Пам’ятайте, що прогулянки вагітних жінок в ожеледицю без супроводження – небезпечні для здоров'я.

 

Для зменшення ризику травм у ожеледицю:

 

- Ходіть, не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступаючи на всю підошву. Руки повинні бути не зайняті вантажем.

 

- При порушенні рівноваги – швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.

 

- У момент падіння згрупуйтеся, напружте м'язи, а, доторкнувшись до землі, обов'язково перекотіться – від цього удар пом'якшиться.

 

- Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і важчих травм, особливо переломів.

 

-  Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони покриті льодом.

 

- Не ходіть краєм проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти і вилетіти на проїжджу частину дороги.

 

- Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю.

 

- Небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. У стані сп'яніння травми найчастіше важкі.

 

- Якщо ви впали і через деякий час відчули біль у голові, нудоту, біль у суглобах, утворилися пухлини – терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ