Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міські чиновники планують змінити підхід до вирішення проблем безпритульності та бездоглядності дітей

Міська влада не чекала на прийняття державної програми із захисту безпритульних та бездоглядних дітей, а вже займалася розробкою своєї програми - відзначив начальник Львівського міського управління у справах неповнолітніх Тарас Гурей. Зокрема, міська програма пропонує відмовитися від передачі дітей, схильних до порушень закону в інтернати, а створення інших установ, на прикладі будинків сімейного типу чи інших методів сімейної опіки, які б передбачали роботу спеціалістів, що добре розуміються на дитячій психології.

Як значний мінус Тарас Гурей відзначив прогалину у законодавстві у контексті визначення поняття «дисфункційна сім’я», через що кожна сім’я, в якій вживання алкоголю є повсякденною обставиною, може подати в суд на управління і забажати відшкодування за надану моральну шкоду.  
  Для прикладу, за півроку працівниками управління у справах неповнолітніх ЛОДА на вулицях міст і населених пунктів Львівщини виявлено 487 бездоглядних дітей, 69 з яких родом з інших областей, 90 бездомних та 200 із неблагополучних сімей. Однак цей показник порівняно з попередніми роками суттєво зменшується. Про це під час сьогоднішніх громадських слухань проекту програми подолання дитячої безпритульності у Львові розповів начальник управління у справах неповнолітніх ЛОДА Володимир Лис. У Львові  проживає практично третина дітей всієї Львівської області.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ