Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міські депутати кличуть Львівобленерго «на килим»

Через відсутність електропостачання минулого місяця без світла перманентно залишались цілі житлові квартали Львова. За словами керівника фракції партії «Реформи і Порядок» у ЛМР, заступника голови інженерної комісії Олега Баса, обленерго пояснює це незадовільним станом електромереж. На переконання депутата такі нарікання є нелогічними, адже в тарифі на електроенергію закладено кошти на амортизацію самих мереж, – повідомили в ГО «Нова хвиля».

 

«Претензії були в комісії щодо масового відключення електроенергії, в деяких районах міста світла не було по 10-15 годин. Представник «Львівських електромереж» пояснив це тим, що в січні місяці значно зросло споживання електроенергії. Виходить так, що нинішні мережі просто не витримують такого навантаження і відбуваються збої - або горить кабель, або трансформатор виходить з ладу. Проте я хочу наголосити, що «Львівобленерго» збирає гроші за відповідним тарифом, в якому закладені кошти на амортизацію мереж, а відтак повинне займатись реконструкцією та заміною кабелів, які вже своє відпрацювали», - наголосив Олег Бас.

 

Депутат також додав, що продаж електроенергії споживачам - це бізнес, відповідно діє закономірність - чим більше купують, тим вигідніше.

 

«Логічно, чим більше електроенергії було продано, тим більше підприємство заробило. Коли є заборгованість у споживачів за воду чи тепло, ми можемо роками вибивати кошти з споживачів. Натомість, коли абонент місяць не платить за електроенергію, йому приходить попередження, на другий місяць, без жодних попереджень відмикають електроенергію. Для того, аби підключитись, тре сплатити заборгованість, штраф і покрити вартість послуг підключення. Тобто, є практично 100% оплата за надані послуги. Чому при цьому енергетики не дбають про належний стан своїх мереж? На це відповіді від представника «Львівських електромереж» наша комісія так і не почула», - зазначив депутат.

 

Разом із тим, зауважив Олег Бас, тарифи на електроенергію ростуть мало щомісяця - на копійку-дві. Цей процес не підконтрольний міській раді, її просто сталять до відома. Тож, повідомив депутат інженерна комісія ініціює винесення питання перебоїв в електропостачанні вже на наступну сесію ЛМР. «Зараз міська рада мусить застосувати всі міри, аби спонукати енергопостачальне підприємство надавати якісні, безперебійні послуги. Гадаю, вже на наступну сесію ми запросимо керівника правління ВАТ «Львівобленерго» з тим, аби він дав ґрунтовне пояснення та пояснив, яким чином підприємство збирається надалі уникати ситуацій з перебоями в електропостачанні».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ