Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міські голови районних центрів Львівщини вимагають діалогу із Садовим - щодо сміття

Міські голови Червонограда та Борислава сьогодні, 31 березня, на прес-конференції у Львові розповіли про реальний стан та проблеми полігонів у їхніх містах, а також оприлюднили звернення до влади Львова, в якому вимагають від міського голови Андрія Садового, щоб він з ними хоча б зустрівся і обговорив сміттєву експансію Львова.
фото: Прес-клуб
фото: Прес-клуб
1/1

Як розповів Андрій Залівський, міський голова Червонограда, за домовленістю із львівською владою, на полігон у Червонограді можна було ввезти 600 тонн львівського сміття, станом на сьогодні вже було завезено 1 000 тонн.

«Площа нашого полігону у місті становить 7 га, він зроблений згідно з усіма вимогами та стандартами. Окрім того, у місті є сміттєсортувальна лінія. Наша полігон може прийняти 300 тонн сміття в тиждень. Станом на сьогодні в нас сміття вже є забагато, і до 25 квітня ми не можемо більше приймати львівське сміття», - зазначив міський голова Червонограда.

За його словами, він розуміє сміттєву проблему Львова, але станом на сьогодні  місцевий полігон не має потужностей, аби забезпечити системне вивантаження ТПВ зі Львова.

«За весь час, а це вже 10 місяців, не було жодної розмови із Андрієм Садовим, тільки листи та звернення від Львівської міської ради та від компаній перевізників. Вартість однієї тонни сміття, привезеної зі Львова, коштує 287 гривень.

Владі Львова просто байдуже, де висипають сміття, а я стаю зрадником у очах моїх містян», - сказав Андрій Залівський.

Також посадовець наголосив, що він готовий йти на компроміси, але задля вирішення цієї проблеми треба провести конкретну розмову за круглим столом із мером Львова.

«Ця дискусія має бути публічною. Я запевняю, що після конкретних переговорів ми прийматимемо львівське сміття обов’язково, бо якщо буде «хочу-не хочу» ми просто втратимо державу», - додав міський голова Червонограда.

Своєю чергою міський голова Борислава Ігор Яворський зазначив, що його місто має багато локальних проблем, але останні тижні найважливішою з них  стало - львівське сміття.

«Ми вже понад тиждень маємо перекритий в’їзд на сміттєзвалище і це роблять прості люди. Я раніше пояснював людям, чому ми маємо приймати сміття зі Львова, але в мене вже закінчились аргументи.

Наш полігон є малим і не є розрахований ще на львівське сміття. Загалом ми вже прийняли 2 400 тонн ТПВ зі Львова»,  - розповів Ігор Яворський.

За його словами, вчора сесія Бориславської міської ради заборонила ввозити львівське сміття на полігон, а також обмежила ввезення ТПВ із Трускавсця - до 1 травня.

«В очах своїх мешканців я виглядаю щоразу як брехун, коли вкотре дозволяю завозити сміття зі Львова на наш полігон, що розташований у межах міста», - відзначив міський голова Борислава.

Як розповіли обидва мери, на них ніхто ніколи не чинив тиску.

Відтак, сьогодні Ігор Яворський та Андрій Залівський принесли звернення до львівської влади, під яким підписались ще міські голови Миколаєва - Олександр Сєнкевич  та Нового Роздолу - Володимир Туз.

У цьому зверненні є такі пункти:

- вимога до влади Львова приїхати у райони та міста та донести до громадськості свої плани щодо ввезення львівського сміття на їхні полігони,  

- скласти чіткий план дій,

- встановити конкретні часові рамки, як довго слід допомагати Львову.

фото: Гал-інфо
фото: Гал-інфо
фото: Гал-інфо
фото: Гал-інфо
фото: Гал-інфо
фото: Гал-інфо
1/3

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ