Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міські парторганізації „Пора”, НРУ, «Батьківщина», НСНУ, УНП нарешті підписали резолюцію співпраці

Станом на сьогодні, 20 березня, резолюцію „круглого столу” на тему “Бізнес і майбутня влада: шляхи співпраці на регіональному рівні” підписали четверо керівників міських партійних оганізацій та заступник голови обласної партійної оганізації. (Пора, НРУ, «Батьківщина», НСНУ, УНП).

Вони поставили свої підписи на Резолюції „круглого столу” “Бізнес і майбутня влада: шляхи співпраці на регіональному рівні”, організованого Комітетом підприємців Львівщини.
„Круглий стіл” був проведений 23 лютого 2006 року, на захід було запрошено лідерів міських та обласних осередків 9-ти партій – НСНУ, „Батьківщини”, НРУ, УНП, ПРП, ГП „Пора”, СПУ, ПППУ, НП (партія Литвина).
Текст документу подаємо повністю:
Резолюція „круглого столу” Комітету підприємців Львівщини та представників політичних партій: “Бізнес і майбутня влада: шляхи співпраці на регіональному рівні”
23  лютого 2006 року, Львів
„Круглий стіл” “Бізнес і майбутня влада: шляхи співпраці на регіональному рівні”, організований Комітетом підприємців Львівщини відбувся 21 лютого 2006р в м. Львові. У його роботі взяли участь представники партій „Батьківщина”, НСНУ, ГП „Пора”, НРУ, УНП, загалом 8 осіб. Під час проведення цього заходу заслухано та обговорено ряд доповідей, у дискусії взяли участь Козак Людмила, Старовойт Олесь, Іващишин Маркіян, Богдан Бедрило, Кадушкевич Володимир, Бичишин Мирослава, Кардашевський Юрій, Сосновський Тарас, Ореньчук Микола, Кравчук Володимир.
 Учасники “круглого столу”, обговоривши проблеми, які існують на даному етапі розвитку українського суспільства у взаєминах влади і бізнесу, змушені констатувати, що не зважаючи на суттєві зміни в політичному житті суспільства протягом останнього року, влада повинна активніше впроваджувати заходи щодо покращення умов розвитку та активної діяльності бізнесу. Крім того члени політичних партій-учасники круглого столу визнають право Комітету підприємців Львівщини та інших громадських організацій вимагати від майбутньої влади виконання політичних зобов’язань, зазначених у передвиборчих програмах цих партій, а також зобов’язуються надавати щорічний звіт про їх виконання для недопустимості політичного шахрайства (обману виборців).
Однією з вирішальних проблем є нестабільність та постійна зміна «правил гри», недостатня відкритість і прозорість щодо функціонування та механізму прийняття рішень владними структурами. Участь представників бізнесу та інших суспільних груп у цих процесах є слабкою та формальною.
 Виходячи з досвіду роботи підприємців, суттєвими перешкодами для ведення бізнесу також є :
• Земельне питання (відсутність генерального плану розвитку міста), що створює поле для зловживань та корупції.
• Слабкий розвиток інфраструктури (недостатня кількість сучасних готелів, перевантаженість та низька якість доріг, хаотичний рух громадського транспорту та проблеми з водопостачанням).
• Повільні зміни в методах роботи владних і контролюючих органів.
 На основі обговорення доповідей, повідомлень та дискусії „круглого столу” “Бізнес і майбутня влада” учасники беруть на себе зобов’язання реалізувати наступне :
• Залучити представників об’єднань підприємців до процесу розробки та контролю за виконанням рішень органів місцевого самоврядування;
• Забезпечити участь підприємницьких кіл у контролі за використанням та освоєнням бюджетних коштів міста та області;
• Суттєво скоротити кількість кадрів в апараті органів місцевого самоврядування, провести атестацію їх професійної придатності, усунути з посад людей, котрі допустили порушення закону;
• Створити автоматизований кадастр землі та забезпечити вільний доступ до цієї інформації;
• Розробити та затвердити стратегічну програму розвитку міста Львів та генеральний план розвитку і забудови міста з залученням широких кіл громадськості;
• Організувати інвестиційні конкурси на розбудову готелів, концертних та виставкових залів, оздоровчо-спортивних комплексів та інших об’єктів інфраструктури міста;
• Сприяти будівництву багатоповерхових стоянок у місті Львів;
• Навести порядок у сфері організації руху громадського транспорту;
• Оптимізувати дорожній рух у Львові. Забезпечити реконструкцію існуючих та будівництво нових транспортних розв’язок;
• Впорядкувати ринкову торгівлю, забезпечивши виконання санітарних норм, ліквідувати стихійну та вуличну торгівлю;
• Вирішити проблему збору та утилізації сміття;
• Сприяти суворому контролю за дотриманням норм закону представниками контролюючих органів;
• Сприяти збереженню історико-архітектурних пам’яток у Львові та області;
• Запровадити механізм взаємодії влади та громади у місті.
Резолюцію підписали  голова ЛМО ГП "Пора" Маркіян Іващишин, голова ЛМО НРУ Богдан Бедрило, заступник голови ЛОО УНП Володимир Кадушкевич, голова ЛМО ВО "Батьківщина" Мирослава Бичишин, голова ЛМО НСНУ Олег Мандюк;
представники КПЛ – Тарас Сосновський (станом на 23 лютого 2006 року голова КПЛ), Микола Ореньчук, Володимир Кравчук.”

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ