Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міськрада ініціює створення приватних ЖЕКів

Львівська міська рада у наступному році ініціюватиме створення приватних ЖЕКів для обслуговування комунальних житлових будинків. Про це сьогодні, 7 листопада, сказав заступник начальника управління ЖКГ ЛМР Іван Квик.
За його словами, в кожному районі міста щонайменше для доброго обслуговування будинків потрібно по два приватних ЖЕКи. „Треба запроваджувати приватне обслуговування житлових будинків, які перебувають в комунальній власності. Має бути альтернатива”, - сказав він.
За словами Івана Квика, для того, щоб взяти участь у створенні приватних ЖЕКів, підприємству потрібно надати свої пропозиції щодо обслуговування, і конкурсна комісія буде визначати переможця. Як додає Іван Квик, у Львові вже є один приватний ЖЕК – це ТзОВ ЖЕК „Стимул-Сихів”, де знаходиться 36 житлових будинки, зокрема, 32 9-поверхових, два 4-поверхових та два 5-поверхових. Якраз у цьому підприємстві підготовка до зими пройшла найкраще. Як зазначає директор ТзОВ Заур Будзішвілі, для забезпечення двірників спецодягом та інвентарем на підприємстві витрачено близько 20 тисяч гривень, також він зазначив, що в приватному ЖЕКу робітники отримують більшу заробітну плату, ніж у звичайних ЖЕКах. Середня заробітна плата на підприємстві – 550-560 грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ