Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міськрада Львова надасть чайці „Пресвята Покрова” підтримку, щоправда, тільки інформаційну

Під час зустрічі заступника міського голови з питань гуманітарної політики  Василя Косіва із заступником голови товариства “Кіш” Андрієм Винницьким було досягнуто домовленості про підтримку міської влади товариства у створенні ним Музею клубного типу, оскільки від часу заснування (1990 р.) “Кіш” не має власного приміщення. Крім того, Василь Косів пообіцяв „Пресвятій Покрові” інформаційну підтримку. Мореплавці мають намір звернутися до широкої громадськості, особливо підприємців, з проханням фінансово допомогти взяти участь у цьогорічному параді  кораблів Baltek Seil.

„Довгий час ми не мали сприяння з боку міської влади, а цього року нас все ж таки почули. Товариство вдячне міському голові за подячні листи до екс-президента Республіки Польща Леха Валенси, який патронував минулорічний похід спільного українсько-польського екіпажу, та до президента м. Гданськ Павела Адамовича, завдяки якому чайка два роки безкоштовно перебувала у яхтклубі Гданська під наглядом поляків”, - сказав заступник голови товариства “Кіш” Андрій Винницький. Повідомили у відділі громадських зв’язків Львівської міськради.
Нагадаємо, будівництво чайки „Пресвята Покрова” почато у 1987 році із вивчення історичних матеріалів, фольклору, традицій та військового мистецтва козаків. Проектування продовжувалось до 1990 року. Саме будівництво човна тривало від 1990 до 1992 року. Чайка збудована із дотриманням усіх традиційних матеріалів і технологій, без застосування сучасних матеріалів і відтворює військовий тип човна 16-17 століть. "Пресвята Покрова" борознила Чорне море, Босфор, Дарданелли, Мармурове, Егейське, Лігурійське, Середземне моря. Двічі із Середземного моря перетинала Францію каналами і виходила у Атлантичний океан та Північне море, проходила Біскайською затокою та перетинала Ла-Манш.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ