Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міськрада підписала угоду щодо сталого розвитку самоврядування з представниками ООН

Сьогодні у Львівській міській раді відбулося підписання угоди між представниками Муніципальної програми самоврядування та сталого розвитку, що діє при Програмі розвитку ООН, які представляли міжнародний менеджер проекту Джейсінг Сах та експерт із питань врядування та сталого розвитку Ірина Скалій, та головою Львівської міськради Андрієм Садовим.
За словами Джейсінг Сах, ця програма спрямована на підтримку проектів, що передбачають покращення умов місцевого населення. „Це може бути реконструкція шатрових дахів, підвальних розгалужень, побудова спортивних майданчиків, управління твердими відходами та багато інших проектів, які місцеві громади ініціюють заради покращення свого добробуту. Це також можуть бути проекти сприяння бізнесу. Загалом це три напрямки: соціальний, економічний та екологічний, тобто ми підтримуємо всі проекти, які ініціює місцева громада і підприємці, – зазначив Андрій Садовий. – Ця співпраця може багато чого нам дати. Найперший проект, який ми почнемо реалізовувати в місті, це створення товариств співвласників багатоквартирного житла. Чи призведе це до зникнення ЖЕКів, ще не відомо. Цей процес буде дуже довгим і основне в цьому – не нашкодити. Ми повинні використати світовий досвід і покращити якість обслуговування, ця програма дасть нам досвід і фінансування, але ми маємо бути ініціаторами, якщо наші пропозиції є адекватними, то вони отримають підтримку від муніципальної програми сталого розвитку ООН”.
ПРООН/МПВСР проводить діяльність в напрямку зміцнення інституційного потенціалу місцевих партнерів громадсько-приватних секторів, що дає їм можливість виробляти реальні та практичні місцеві плани сталого розвитку.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ