Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міськрада пропонуватиме львів’янам купити собі скульптуру лева, якого потім встановлять на одній із вулиць Львова

Центральну частину Львова перегороджуватимуть скульптурками левів — повідомив «Гал-info» заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів. За його словами, кам’яними скульптурами замінять частину ваз із квітами, які перегороджують проїзд на площу Ринок та прилеглі вулиці, там, де вази не пасують до архітектури.
 Взірці кам’яних скульптур, які планують встановити як бар’єри, що перешкоджатимуть руху  транспорту,  зараз стоять біля входу в Ратушу. Як розповів Василь Косів, наразі виготовили лише кілька таких скульптурок - п’ять. Однак найближчим часом їх виготовлять більше. Гроші на скульптури міськрада планує залучати за рахунок меценатів, пропонуючи їм купити собі скульптуру лева, яку потім встановлять на одній із вулиць Львова. Як розповів заступник міського голови, на кожному із цих левів потім встановлять таблички з інформацією про те, хто його проспонсорував.
 Вартість однієї такої скульптурки становить близько 1 тис. 500 грн. Їх виготовляють на Львівській кераміко-скульптурній фабриці за проектом скульптора Ярослава Мотики.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ