Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міськрада сприятиме створенню у Львові нових ОСББ

У Львові об’єднанню співвласників багатоквартирних будинків допомагатимуть у міській раді – про це сьогодні на прес-конференції повідомила радник міського голови з питань створення УСББ Оксана Карпінська.
„У Львові є 21 ОСББ, на наступний рік планується фінансування та дофінансовування цих об’єднань з бюджету ЛМР, а також виділення коштів для об’єднань за відповідною програмою ООН. До нас сьогодні звернулися 67 ініціативних груп, які хочуть створити об’єднання”, – зазначила Оксана Карпінська.
За словами головного спеціаліста відділу реєстрації управління державної реєстрації Любомира Луцейка, для створення ОСББ необхідні такі документи: реєстраційна картка, яка є також заявою об’єднання, яка надається безкоштовно. Також необхідні протокол установчих зборів та два примірники оригіналу статуту об’єдання, які оформляються обов’язково згідно з вимогами законодавства: «Всі документи ініціативні групи можуть отримати в органах державної реєстрації (вул. Валова, 2). Хочу також наголосити, що під час прийняття усіх рішень ставиться обов’язково підпис кожного власника квартири», – розповів Любомир Луцейко.
Для створення ОСББ необхідна згода 50% плюс один власник квартир у будинках, які створюють це об’єднання.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ