Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міськрада відхилила ухвалу про приватизацію „Ратуші”

Сьогодні Львівська міська рада відхилила ухвалу про приватизацію КП „Редакція газети ЛМР „Ратуша”. Упродовж обговорення цього рішення депутати висловили пропозицію дати можливість газеті „Ратуша” шукати інвестора протягом шести місяців, а не трьох, як запропоновано в рішенні, а отже, і фінансувати її протягом цього часу з міського бюджету. Натомість міський голова запропонував прийняти ухвалу за основу, що і було зроблено, проте депутатський корпус не підтримав рішення про те, щоб фінансувати „Ратушу” протягом шести місяців наступного року.

Як зазначив заступник начальника організаційно-інформаційного управління ЛМР Остап Процик, „фактично це означає, що рішення не прийнято, оскільки було проголосовано за основу, але були зауваження до окремих пунктів, у цілому ж депутати проголосували проти ухвали. Як буде виходити газета, залежатиме від того, який бюджет прийме депутатський корпус 4 січня. Я всі свої аргументи і пропозиції депутатам виклав. Якщо у них в подальшому буде бажання проводити інформаційну політику депутатського корпусу ЛМР через „Ратушу”, то це їхнє бажання. Я, як людина відповідальна за інформаційну політику ЛМР загалом, а також виконуючих органів міської влади, буду робити по-іншому, оскільки я зацікавлений в тому, щоб інформація про діяльність виконавчої влади доходила до громадськості, а через „Ратушу” вона не доходить”.
Свою думку також висловив головний редактор „Ратуші” Микола Савельєв. Зокрема, він зазначив, що кошти, які надала міська влада у грудні для газети „Ратуша”, пішли на зарплату працівникам, натомість газета не має чим  заплатити за друк, телефон, газ, світло. Кошти, які газета отримує з продажу та реклами, не покриють цих витрат: „Тому я думаю, що на початку січня ми опинимось в ситуації, коли нам просто відключать телефони, газ та світло. Я розумію, чому не дали гроші на зарплату: якщо буде борг по зарплаті за грудень-січень, на мене можуть подати до суду, а я відразу ж подам до суду на міську владу. Минулого року в бюджеті було передбачено близько 400 тисяч гривень на підтримку ЗМІ та газети „Ратуша”. Я б хотів подивитися, чи цього року газета згадується в бюджеті окремою стрічкою. Ми подали запит на фінансування „Ратуші” в розмірі 412 тисяч гривень на 2007 рік. Минулого року загалом на „Ратушу”, „Ратушу-ТБ” та „Ратушу-інтернет” було виділено 600 тисяч гривень. Цього року зі мною ніхто не узгоджував кошторис по „Ратуші”. Окрім того, ми подали план поетапної приватизації підприємства, проте він не задовільнив робочу групу. Та під час прийняття рішення про приватизацію міський голова спочатку нам запропонував на три місяці продовжити фінансування, потім – на чотири. Як на мене, це рішення необґрунтовані та авторитарні. Краще б зекономили на ковзанці. До прикладу, я не чув проте, щоб депутати голосували за виділення ділянки для встановлення ковзанки”.
У проекті зазначалося, що приватизація КП „Редакція газети ЛМР „Ратуша” відбуватиметься шляхом викупу трудовим колективом підприємства. На затвердження міської ради мало би бути винесено рішення пільгової ціни продажу підприємства за одну гривню у разі відмови трудового колективу забезпечити здійснення приватизації підприємства на аукціоні, або на конкурсній основі. Також в ухвалі йшлося про те, щоб передбачити в проекті міського бюджету видатки на фінансування „Ратуші” у розмірі 123 тисячі гривень на три місяці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ