Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міськрада запроваджує нову політику розподілу житла

Міськвиконком запроваджує нову політику розподілу житла, — повідомила сьогодні, 25 жовтня, на прес-конференції начальник управління житлового будівництва ЛМР Марія Желізко. Так, за її словами, наступного тижня оголосять прізвища людей, які отримають житло із вільного житлового фонду, що належить міськраді.
 «Ми вирішили змінити правила розподілу житла. За минулої влади, якщо розподіляли квартири, то їх отримували в першу чергу позачерговики, на загальну ж чергу, зазвичай, вже нічого не залишалося. Звичайно, інвалідів, ветеранів війни, які мають право позачергово отримувати помешкання, повинні забезпечувати житлом, але, з іншого боку, також несправедливо, якщо людина стоїть на загальній черзі десятками років і  ніяк не може дочекатися своєї квартири», — наголосила Марія Желізко.
 За її словами, наступного тижня міськрада оголосить прізвища людей, які отримають комунальні квартири. Як уже повідомляло «Гал-info», ЛМР збирається надати 4-5 квартир першочерговикам. Зокрема, сім’ї, яка стоїть на черзі ще з 1964 року, багатодітній сім’ї та іншим першочерговикам. Як повідомила Марія Желізко, це будуть дві муніципальні однокімнатні квартири на вул. Чукаріна та Городоцькій, які звільнилися, а також кілька квартир у нових будинках, які планують здати вже до кінця цього року в Сихівському масиві.
 Сьогодні у Львівській міській раді на загальній черзі стоїть 23 тисячі 256 осіб, а на черзі на кооперативне житло — близько 15 тисяч львів’ян.
 Міськрада просить черговиків наново переоформити документи, адже збирається детально проаналізувати підстави черговиків на отримання квартир.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ