Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міську раду Борислава зобов’язали погасити борг перед КП «Дрогобичводоканал»

КП «Дрогобичводоканал» припинило надавати сусідньому Борислав послуги з очищення каналізаційних стоків і перекрило місту доступ до очисних споруд. у зв’язку з цим 28 березня під головуванням заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Володимира Губицького відбулась нарада щодо вирішення проблемної ситуації з очищення каналізаційних стоків населення м. Борислава, повідомили у Львівській ОДА.

Під час наради стало відомо, що заборгованість КП «Бориславводоканал» перед КП «Дрогобичводоканал» за очистку стоків на даний час становить 4,1 млн. грн., що спричинило припинення договору на надання послуг з очищення стоків населення м. Борислава. Водночас припинення доступу до каналізаційних стоків м. Дрогобича може призвести до забруднення довкілля, потрапляння неочищених стоків в річку Тисмениця та до виникнення екологічної ситуації та соціальної напруги серед населення. В даний час здійснюється очищення стічних вод лише частково, відповідно до укладених угод з комерційними споживачами.

За результатами проведеної наради напрацьовано шляхи вирішення питання:

- на черговій сесії Бориславської міської ради розглянути питання взяття зобов’язань Бориславською міською радою, як власника КП «Бориславводоканал», щодо погашення заборгованості в сумі 4, 1 млн. грн. КП «Дрогобичводоканал», уклавши гарантійний договір реструктуризації заборгованості;

- вишукати кошти на встановлення в м. Бориславі комерційного вузла обліку стічних вод згідно технічної документації;

- укласти договір між суб’єктами господарювання міст Борислава та Дрогобича на основі спільно узгодженого обсягу стічних вод з території міста Борислава, який може бути прийнятий та очищений КП «Дрогочичводоканал».

На нараді були присутні міський голова м. Борислава, перший заступник Дрогобицького міського голови, керівники КП «Бориславводоканал» та КП «Дрогобичводоканал», начальник головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, які прийняли участь в обговоренні шляхів вирішення питання відновлення очищення каналізаційних стоків населення м. Борислава.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ