Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міський голова Львова не повинен нав’язувати депутатам свого секретаря ради, - Шведа

Міський голова Львова Андрій Садовий після виборів говорив, що не бачить жодних проблем у Львівській міській раді і про те, що він та депутати є представниками однієї громади, а тому мав би забезпечити рівне представництво у процесі управління містом. Про це в коментарі Гал-інфо заявив політолог Юрій Шведа.

За його словами, було б справедливо, коли кожна політична сила, в залежності від представництва отримала ті чи інші посади у комісіях.

«Тоді можна було б говорити про консолідацію депутатського корпусу, як це сталося у Львівській обласній раді, де простежувалися чіткі механізми квотування. Міський голова та його фракція у Львівській міській раді, не маючи більшості для монополізації, намагається таки зайняти ключові посади, і це не нормально. Така ситуація вже зараз закладає протиріччя між міським головою, виконавчою владою та депутатським корпусом. На сьогодні опозиції до міського голови у раді немає, усі політичні сили налаштовані на конструктив», - сказав Юрій Шведа.

Він наголосив, що ненормальною є ситуація із просуванням на посаду секретаря ради представника фракції «Самопоміч», яка підконтрольна меру Львова Андрію Садовому.

«Не буде ні стримування, ні противаг, ні балансу. Секретар ради - це має бути прийнятна для депутатського корпусу людина. Він має бути авторитетним і йти від депутатів. Секретар ради – це місток між виконавчою владою і депутатським корпусом. Він повинен налагоджувати співпрацю. Не нормально, коли у перші дні роботи вже є конфронтація і мер намагається нав’язати депутатам свого кандидата на цю посаду», - заявив Юрій Шведа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ