Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міський голова Львова перебуває з візитом у Норвегії

Міський голова Львова Андрій Садовий провів зустріч з мером Осло (Норвегія) пані Маріанне Борґен. Очільники міст, зокрема, обговорили можливості для налагодження співпраці між Львовом та Осло в галузі культури, туризму, а також створення умов для співпраці між бізнес-середовищами, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Норвегія сьогодні відкриває для себе Україну, а українці натомість дізнаються більше цікавого про цю надзвичайну скандинавську країну. Все більше підприємців з наших країн знаходять партнерів та починають співпрацю. Нас єднає дуже цікавий етап спільної історії власне в ті часи, коли і зароджувались середньовічна Норвегія та Київська Русь. Коли ми усвідомлюємо цю спільність, то починає з’являтись гарна атмосфера в стосунках і добра платформа для співпраці», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий. 

Окрім цього, мер Львова провів зустріч з українською громадою Осло і взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Незалежності України та вшануванні пам’яті Миколи Радейка - провідника ОУН на Лемківщині, який змушений був емігрувати до Норвегії, де помер у 2005 році.

Водночас у рамках візиту міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з мером Берґена на заході Норвегії пані Марте Персен, а також з підприємцями цього міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ