Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міський голова має бачення щодо подальшого будівництва стадіону до Євро-2012, однак депутатам воно невідоме - Бедрило

Ситуація, яка склалася у Львові у зв’язку з будівництвом стадіону для проведення футбольного чемпіонату Євро-2012 відома лише міському голові Львова Андрію Садовому. Таку думку в коментарі «Гал-info» повідомив голова робочої групи Львівської міської ради з проведення Євро-2012 у Львові депутат Богдан Бедрило.
На думку депутата, усі питання, пов’язані з будівництвом стадіону мер Львова замкнув на собі, принципово закривши його від депутатів та громадськості. «Ні депутати, ні громадськість не знає, що насправді відбувається з будівництвом стадіону, – каже Бедрило. – Очевидно, що це все є особистими домовленостями міського голови з «Альпіною» та з «Азовінтексом». І про що вони домовлялися, і на яких умовах, ніхто не знає».
Як пояснив депутат, після того, як було відкинуто пропозиції конкурсної комісії з вибору генпідрядника та інвестора, тепер існує два можливі варіанти подальшого розвитку подій. Це, зокрема, або продавати міське майно та землю, або брати кредити й сподіватися на держбюджет. «Ми не знаємо, яке бачення в міського голови, оскільки він заховав усе під грифом «секретно», – впевнений Богдан Бедрило. – Однак, мабуть міський голова має це бачення, оскільки все таки запросив «донецьких» для будівництва стадіону».
Водночас, на думку Бедрила, уповати на державний бджет, в якому внесена стрічка на львівський стадіон, було би неправильно, оскільки бдюжет є надто роздутим. «Треба розраховувати на власні сили, – каже депутат. – Однак, наразі міський голова не надавав депутатам свої пропозиції, а тому можна стверджувати, що він свідомо затягує час, аби потім мати змогу «приперти» депутатів до стінки перед самим прийняттям пропозицій».
На думку депутата, приїзд 18 січня комісії УЄФА до Львова не є визначальним, оскільки ці візити повторяться, а остаточне визначення приймаючих міст відбудеться у квітні. Однак уже сьогодні громадськості і депутатам потрібне розуміння подальшої стратегії будівництва стадіону Євро-2012, щоби зрозуміти наскільки воно буде корисним для мешканців міста.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ