Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міський голова знову хоче випустити облігацій на 300 мільйонів гривень. Частина депутатів проти

Депутати Львівської міськради на пленарному засіданні сесії проголосували за випуск чергової сесії міських облігацій, однак до остаточного прийняття рішення міські обранці повернуться орієнтовно через два місяці на одній із сесій ЛМР.
Згідно з проектом ухвали, місто у перспективі мало би отримати право на випуск міських облігацій на 300 мільйонів гривень терміном на 5 років.
«На фоні підписаного міським головою меморандуму про створення народної футбольної команди «Карпати» випуск міських облігацій виглядає щонайменше дивним, -- каже депутат міської ради Володимир Гірняк. -- Що ж до «Карпат», ситуація виглядає так, що у спільне підприємство мер хоче передати комунальне майно. А щодо облігацій – мер що, хоче будувати ще один стадіон? Перший за рахунок майна громади, а другий – ще й за рахунок коштів громади?».
На думку депутата, якщо місто таки випустить облігацій на суму 300 мільйонів гривень під 20 % річних, як це пропонується в ухвалі, то візьме на свої плесі непосильний тягар, адже за 5 років змушене буде повернути 600 мільйонів гривень. Тобто по 120 мільйонів гривень на рік. «Звідки взяти ці гроші? -- запитує Гірняк, адже у 2009 році маємо затверджений бюджет розвитку з реальними надходженнями лише близько 200 мільйонів гривень».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ