Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Місто має мати контроль над громадським транспортом – Садовий

Сьогодні, 10 листопада, сесія львівської міської ради прийняла ухвалу, якою відмінила рішення виконавчого комітету №855 від 23.09.2011 «Про затвердження Положення про порядок проведення конкурс з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування та Порядку проведення технічного аудиту перевізника», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначив начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Микола Жук, ця ухвала зриває реформування транспортної інфраструктури міста, створює транспортний колапс та унеможливлює виконання чергових запланованих етапів у сфері пасажирських перевезень Львова.

«Транспорту схему робили рік. Компанія «Луїс Бергер» - одна з найкращих компаній світу. Ця компанія забирає монополію дрібних приватних перевізників, а нова транспортна схема стає на бік громади міста. Вона є вигідна для електротранспорту, для комунальних підприємств. Рік часу працювала відома компанія, яка отримала дуже великий гонорар від ЄБРР, працювали фахівці Львівської політехніки. А тепер одним рішенням це поламати? Поламати просто. Щоб збудувати – треба рік.

Транспортна схема буде впроваджуватися. Є закон, до якого я буду звертатися і використовувати надані мені законом повноваження.

У 90-х роках у Львові знищили автобусний транспорт. Продали АТП, продали всі автобусні станції і тоді ввійшла монополія приватних перевізників, де нема кому поскаржитись, де море проблем. Зараз ми хочемо повернути систему у здорове русло, щоб місто тримало контроль, щоб місто надавало якісні послуги. Тому що зауважень до наших комунальних автобусів є набагато менше, ніж до приватних.

Фахівці опрацюють ці всі документи, дадуть свої рекомендації і я буду діяти виключно згідно з чинним законодавством, щоб громадяни міста не зазнали шкоди», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ