Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Місто на 100 років вперед винне мешканцям Грибович за завдані збитки", - "Наш край"

В львівській міській організації політичної партії "Наш Край" прокоментували повідомлення міської ради Львова про введення оплату за воду для мешканців сіл прилеглих до Грибовицького сміттєзвалища.

Голова Львівської міської партійної організації політичної партії "Наш край" Олег Баляш заявив: "Міська рада вдалась до шантажу. Схоже, що міські чиновники вирішили помститися мешканцям прилеглих до Грибовицького сміттєзвалища сіл за їхню позицію щодо його закриття. Водночас закриття звалища жодним чином не вирішило проблеми забруднення території".

Нагадаємо, нещодавно міськрада Львова запропонувала мешканцям сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі до 1 квітня укласти договори на водопостачання з ЛМКП «Львівводоканал» та встановити лічильники обліку споживання води. Натомість ЛМР зобов’язується відшкодовувати вартість води, необхідної в межах потреб санітарно-гігієнічних норм, – 1,5 куб.м в місяць на одного мешканця.

"Таким чином мешканці залишились перед вибором: платити за воду, або використовувати забруднену містом воду з свої криниць", - зокрема зазначив Олег Баляш.

«Відповідно до законодавчих норм, водопостачання може здійснюватися виключно на підставі укладених договорів. У цій ситуації є два варіанти укладення договорів. Перший – мешканці ставлять лічильники і кожен укладає договори з ЛМКП «Львівводоканал» і вступає з ним в юридичні відносини та сплачує за спожиту воду. Другий – села створюють своє комунальне підприємство, яке укладає угоду з ЛМКП «Львівводоканал» і має відносини з ними», – зазначив  заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

При відсутності лічильника норма на одного мешканця, яка підлягає до оплати, становить 9 куб.м води. У міськраді заявили, що водоспоживання на 1 мешканця в цих селах від 6 до 7 разів більше, ніж водоспоживання на 1 мешканця Львова. Зокрема, у Львові на 1 абонента припадає 6 куб.м води, а на 1 мешканця – 2 куб.м води. У Малехові перевищення на 1 абонента складає в 7,7 рази, на 1 мешканця – в 4,3 рази, у Грибовичах – на 1 абонента в 4,6 рази, на 1 мешканця – в 3,17 рази.

«Оскільки вода цим селам подавалася безкоштовно, то за 2017 рік витрати ЛМКП «Львівводоканал» на водозабезпечення сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі становили 3,5 млн грн», – наголосили у міськраді.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Малехів відмовився виділити Львову землю для рекультивації Грибович. Також у січні 2017 року мешканці сіл Грибовичі та Малехів на Грибовицькому сміттєзвалищі завадили провести брифінг міському голові Львова та його підлеглим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ