Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Спорт

Місто вклало в «Арену Львів» 250 млн грн, а стадіон перейшов до держави і стоїть пусткою, – депутат

Львів вклав у будівництво стадіону до Євро-2012 близько 250 млн грн, а він перейшов у власність держави і зараз нікому не потрібен. Таку думку сьогодні, 6 листопада, під час засідання львівського прес-клубу висловив голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Маркіян Лопачак.

За словам Лопачака, до цієї суми входить 100 млн кредитних коштів, які місто вклало у споруду на старті будівництва і вартість зе6млі, де зараз стоїть стадіон в цінах, які були на момент початок будівництва. А це близько 1 млн доларів за гектар.

«Коли обговорювали підготовку до Євро-2012, було два варіанти: реконструкція стадіону «Україна» і побудова нового. В реконструкцію «України» потрібно було вкласти 35 млн грн., і президент «Карпат» Петро Димінський готовий був вкладати такі кошти, але місто вирішило йти шляхом більшого спротиву і будувати новий стадіон», – сказав він.

В разі, якщо Львів таки виборе право приймати Зимові олімпійські ігри 2022 року, додав він, ми повинні в першу чергу думати про подальшу долю олімпійських споруд, чи не стоятимуть вони пусткою, як «Арена Львів».

Нагадаємо, учора, 5 листопада, на 17-му засіданні Генеральної асамблеї Національного Олімпійського комітету Україна подала заявку на прийом Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор-2022 у Львові. Заявку підписали віце-прем'єр Олександр Вілкул, голова НОК Сергій Бубка та мер Львова Андрій Садовий.

З моменту підпису цієї декларації Львів офіційно стає містом-заявником на отримання статусу кандидата. Місто має бути затверджене виконкомом Міжнародного Олімпійського комітету, який відбудеться 14 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ