Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Місце начальника рибінспекції на Львівщині коштує 50 тис. доларів?

Сьогодні, 13 квітня, під час сесії Львівської обласної ради керівництво Рибінспекції у Львівській області було звинувачено у хабарництві та сприянні браконьєрству. З відповідними звинуваченнями виступив регіональний представник у Львівській області громадської організації «Громада рибалок України» Володимир Ткачик.

 

Після того, як Львівська обласна рада перенесла розгляд питання «Про стан охорони водних живих ресурсів Львівської області та причини надходження значної кількості звернень рибалок-любителів»  у зв’язку з відсутністю співдоповідача, начальника Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Львівській області Сивоуса, Володимир Ткачик зірвався зі свого місця у сесійній залі і почав голосно протестувати, заважав роботі сесії.

 

Голова Львівської облради Мирослав Сеник заявив, що припиняє роботу сесії поки Ткачик не залишить сесійну залу. Після цього сесія продовжила роботу.

 

Сам Ткачик під час брифінгу заявив, що з 15 червня 2009 року на адресу керівництва рибного господарства Львівської області від рибалок надійшло понад 300 скарг на дії Рибінспекції.

 

Натомість браконьєрів інспекція не ловить. Приміром, учора, 12 квітня в Добротворі міліція під час рейду виявила 1000 метрів сітки, якою браконьєри ловили рибу. Рибінспекція не реагує на такі порушення, але штрафує рибалок, які ловлять рибу вудками.

 

Як зазначив Ткачик, нове керівництво Рибінспекції заявило йому, що заплатило за свої посади 50 тис. доларів, а тому змушене повернути ці гроші. Тому дало установку не ловити браконьєрів.

 

Також Ткачик повідомив, що у Грушеві Львівської області готується незаконний вилов риби, ініційований одним із депутатів Львівської обласної ради. Проте ні прізвища, ні партійної належності цього депутата він не назвав. Ткачик заявив, що його мета – викорінити корупцію у рибному господарстві та рибінспекції у Львівській області.

 

Ймовірно, до кінця засідання депутати повернуться до розгляду цього питання.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ