Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Місце України у світі: у Львові стартував XVI Міжнародний економічний форум

XVI Міжнародний економічний форум «Львівщина - Фабрика Європи» стартував сьогодні, 3 листопада у Львові. Захід триватиме два дні і буде присвячений питанням інвестицій, транскордонного співробітництва, створення привабливого іміджу України.

Планується, що захід відвідає президент України Петро Порошенко.

«Сьогодні світ дуже сильно глобалізується. І дуже часто ідея народжується в одному місті, проект робиться в іншій частині світу, сам продукт виробляють у третій частині світу, а товар продають у всьому світі. І все це відбувається в рамках дуже швидкого процесу. І велика моя мрія, щоб Львів став тим центром генерації ідей, щоб атмосфера Львова давала можливість генерувати найкращі ідеї, тому що на цьому заробляються найбільші кошти», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка натомість зауважив, що наразі на Львівщину приходять складальні виробництва, в яких значною є частка людської праці.

«Ці компанії шукають кваліфікованих працівників, також їх приваблює низька, на жаль, заробітна плата. Таким, поки що, є наше місце у світовому розподілі праці, мусимо бути реалістами. Але наша мрія – щоб тут працювали наукоємні виробництва. Яскравий приклад – «Електрон», який конкурує з виробниками транспортних засобів», - каже він.

Голова Львівської ОДА Олександр Ганущин назвав привабливі для інвестицій галузі Львівщини – будівництво доріг, курорти, «Другий Буковель» у Славському. Також він зауважив, що для львівських бізнесменів є великі можливості для інвестування на Луганщині.

«Треба будувати дороги, створювати робочі місця, щоб показати процвітання в Україні на противагу занепаду лнр/днр», - додав він.

Загалом, як повідомили організатори, упродовж двох днів захід відвідає близько 1000 учасників, серед яких керівництво держави та області, іноземні інвестори, підприємці, дипломати, представники міжнародних фондів, бізнес асоціації та банків.

Особливо знаковим є те, що цього разу Форум пройде під патронатом Президента України. Також варто очікувати цікавих дискусій на найактуальнішу тематику сьогодення. Зокрема, у перший день учасники говоритимуть про економічні та географічні переваги України, які сприяють формуванню позитивного іміджу країни та залученню інвестицій, впровадження індустріальних парків, ефективне управління персоналом.

Вже наступного дня Форум буде поділений на три окремих дискусійних напрямки: агропромисловий розвиток, енергозбереження та транскордонна співпраця. Загалом, це 11 тематичних панелей, а також близько 20 провідних експертів та фахівців державного та приватного сектору.   

Нагадаємо, що із часу заснування Міжнародний економічний форум став дискусійною платформою для українських та європейських політиків, економістів, фінансистів, інвесторів, бізнесменів. Вже 16 років поспіль цей захід на Львівщині відвідують десятки офіційних урядових делегацій України та держав Західної, Центральної Європи, Канади, США, Японії, а також представників вітчизняних та зарубіжних громадських, наукових та підприємницьких кіл.

Фото - прес-служби Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ