Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Місцева міліція має бути підпорядкована місцевій владі — Володимир Квурт

Місцева міліція має бути підпорядкована місцевій владі — переконаний секретар Львівської міської ради Володимир Квурт, про це він заявив „Гал-info”. Тільки в цьому випадку, за його словами, можна буде шукати і, відповідно, карати правоохоронців, які винні у тому, що „сьогодні у Львові нема можливості забезпечити безпеку для мешканців міста”.
„Сьогоднішня структура правоохоронних органів не дозволяє місцевій владі фінансувати їх і, відповідно, контролювати і впливати на роботу міліції. Місцевих керівників міліції призначає безпосередньо МВС, ми на це впливати не можемо, так само, як не можемо їм фінансово допомогти і щось з них спитати. Тому і чуємо, що міліція бідна, ніхто їй не допомагає, а оскільки зарплати низькі, працювати у правоохоронних органах ніхто не хоче. Якби міліція підпорядковувалася владі Львова, тоді можна було б про щось говорити, а так, коли щось стається, всі розводять руками, а відповідати нікому”, — говорить Володимир Квурт.
Нагадаємо, що за останніх два роки це вже п’ятий гучний злочин, який скоєно у Львівській області. Так, 29 листопада 2005 року біля Брюховицького кладовища кілер розстріляв екс-голову Львівської ОДА Степана Сенчука, 20 грудня 2005 року підпалили машину начальника управління транспорту та зв'язку Львівської міської ради Ярослава Вовчака, який від отриманих травм 27 грудня помер у лікарні, 26 жовтня 2006 року неподалік ТзОВ „Шувар” підірвали машину гендиректора ринку Романа Федишина, який обійшовся йому травмою ноги, однак від вибуху загинула 14-річна дівчинка, яка випадково проходила поруч. 14 листопада 2006 року біля прохідної ТзОВ „Галімпекс-Склодзеркальний завод”, що на вул. Балабана, 15, розстріляли директора заводу Богдана Дацка. Вчора ж, 10 січня, близько 16 години на проспекті Чорновола, 59 невідомий на автомашині ВАЗ-2109 розстріляв кримінального авторитета Миколу Лозинського на прізвисько Рокіро, який їхав у власному авто  „Мерседес-Бенц”. Дружина ж загиблого, яка керувала автомобілем, отримала вогнепальне поранення в груди.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ