Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура другий рік судиться з фірмою депутата від ЄС, щоб стягнути плату за проїзд великовагового транспорту

Йдеться про приватне підприємство «Рома», що фігурує у низці кримінальних проваджень, пов’язаних в основному із привласненням (розтратою) майна під час ремонтів автомобільних доріг на території Львівської області та власником, керівником якого є депутат Львівської облради Роман Демчина (БПП "Солідарність").

Згідно Єдиного державного реєстру судових рішень, ПП «Рома» у даний час «проходить» також у справі, яка розглядаються Господарським судом Львівської області за позовом керівника Червоноградської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Державної служби України з безпеки на транспорті. Стосується вона стягнення з Приватного підприємства "Рома" 35602,80 грн., провадження у ній було відкрито влітку 2019 року.

Як вдалося з’ясувати в Державній службі України з безпеки на транспорті, йдеться про стягнення проїзної плати за 2018 рік: за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні.

Загалом упродовж 2018 року стосовно ПП «Рома» за результатами габаритно-вагового контролю Укртрансбезпеки було складено три акти про перевищення транспортним засобом нормативно-вагових параметрів на загальну суму 1246,54 євро. Із цієї суми ПП «Рома» згідно відповідних актів в 2018 році було сплачено 118,5 євро. 1140,75 євро на даний час стягуються у примусовому порядку – через Господарський суд Львівської області.

Нагадаємо: дорожньо-будівельне ПП «Рома» Романа Демчини фігурує у низці кримінальних провадженнях, досудове розслідування у яких було розпочато в 2018-2020 роках. У їх числі - кримінальне провадження за №4202014000000001 за ч.1 ст. 212 (ухилення від сплати податків) та ч.3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) КК України, що перебуває у даний час в провадженні ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області, та яке було відкрито 24.01.2020 року.

У даній справі, зокрема, досліджуються такі факти. ПП «Рома» впродовж 2018-2019 рр. укладало договори із різними державними замовниками на ремонти доріг. Водночас підприємство замовляло транспортні послуги у ФОП, але платило їм значно дорожче ринкової ціни.

Фізичною особою підприємцем, яка надавала транспортні послуги ПП «Рома» виявився директор та власник цього ж ПП «Рома» Роман Демчина. Тобто, за висновками податківців, депутат сам надавав послуги своєму підприємству по завищених цінах. Зроблено це було на загальну суму 30 057 478 грн. що призвело до ухилення від сплати податків на загальну суму 3 106 984 грн.

Розслідування у вищеназваній справі на даний час триває. Водночас повідомлення про підозру службовим особам ПП «Рома» поки що не оголошувалось.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ