Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Місцеві бюджети Львівщини не матимуть коштів навіть на зарплату – депутат

За доведеними показниками бюджету Львівської області місцеві бюджети цього року не доотримають фінансування навіть захищених статей. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив член фракції «Нашої України» у Львівській обласній раді Олександр Старовойт.

За словами Старовойта, недофінансування деяких бюджетів міст і сіл області становить від 10 до 30 відсотків.

Найгірша ситуація, каже депутат, спостерігається у Львові. Місто не матиме коштів навіть на зарплату держслужбовцям, близько 100 чоловік доведеться скоротити.

«Крім того, бюджет передбачає на дві третіх скоротити апарат обласної ради. Це повністю паралізує її роботу», – обурюється він.

Олександр Старовойт додав, що позитивом цьогорічного бюджету є пряме державне фінансування об’єктів. Водночас, каже він, у виборі об’єктів ніхто жодних консультацій з Львівською областю не проводив.

«Таке враження, начебто фінансування розподілили так, аби під час виборів кандидати від влади на мажоритарних округах могли робити собі піар на цих об’єктах», – каже він.

Нашоукраїнець прогнозує, що цього року ситуація буде не кращою минулорічної, коли у місцевих бюджетах накопичилися борги із заробітної плати.

«Нас лякають, що коли не проголосувати за бюджет, то область фінансуватимуть щомісяця в сумі 1/12 від потреби, і зарплати стануть меншими. Це неправда. Розмір зарплати визначається законом і тарифною сіткою, то ж люди що повинні отримати, те й отримають», – додав він.

Фракція «Наша Україна», каже Старовойт, ще не визначилася, чи голосуватиме за пропонований Львівською ОДА проект бюджету. Засідання фракції має відбутися сьогодні, 4 січня. «Бюджетна» сесія облрад, нагадаємо, запланована на 14 годину  5 січня.

Фото - kri.com.ua

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ