Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Місцеві ради Львівщини стурбовані політичною ситуацією в державі

11 липня представники фракцій “Наша Україна”, УРП “Собор”, УНП у Старосамбірській районній раді вимагали термінового скликання позачергової сесії Старосамбірської районної ради, для розгляду питання пов’язаного із ситуацією, яка склалася у ВРУ, наслідки якої можуть привести до політичної кризи та створення передумов загрози національній безпеці України.

12 липня на сесії Буської районної ради обговорювалося питання “Про політичну ситуацію в країні”, після обранням О.Мороза головою ВРУ та з поданням кандидатури В.Януковича на посаду прем’єр-міністра Украаїни. Більшість депутатів обурені таким рішенням, представники СПУ – підтримують Олександра Мороза, але проти кандидатури Януковича. Депутати вирішили надіслати Президенту України В.Ющенку звернення з вимогою розпустити ВРУ, ввести пряме Президентське правління з метою збереження цілісності та суверенності держави. Наразі звернення допрацьовується в Президії районної ради.
12 липня відбулася сесія Пустомитівської районної ради, на якій депутати прийняли звернення до Президента України Віктора Ющенка щодо політичної ситуації, яка склалася у ВРУ. Депутати в зверненні вимагають: розпустити ВРУ, як орган влади, який не здатний виконувати покладені на нього обов’язки, і як такий, що дестабілізує політичну ситуацію в країні; для стабілізації політичної і економічної ситуації в державі ввести пряме президентське правління; в жодному разі не допустити на посаду прем’єр-міністра України Януковича; розпочати процес очищення влади від осіб, які становлять потенційну загрозу для існування України, як незалежної, суверенної та демократичної держави. У зв’язку з цим, опублікувати списки агентів КДБ, які сьогодні перебувають на державних посадах, виконати гасло Майдану "Бандитам - тюрми!". При формуванні кадрової політики опиратися на національно свідомі сили. На повторні вибори іти єдиним демократичним фронтом " Єдність - сила народу!"
13 липня відбулося засідання сесії Бродівської районної ради. На порядок денний виносилося питання “Про політичну ситуацію в Україні”. Депутати поіменного проголосували „за” підтримку звернення депутатів Львівської обласної ради до українського народу, Президента України та лідерів національно-демократичних сил, в якому засуджують і вимагають в жодному разі не допустити створення коаліції між “Нашою Україною” та партією Регіонів, а також входження демократичних сил в так звану антикризову коаліцію. На засіданні сесії Бродівської районної ради також були присутні: депутат Львівської обласної ради І.Сех, голова райдержадміністрації І.Омелянчук, Бродівський міський, селищний та сільські голови, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, представники місцевих ЗМІ.
13 липня відбулося засідання сесії Золочівської районної ради. На засіданні сесії обговорювалося питання про політичну ситуацію в Україні. Депутати райради прийняли звернення до Президента України В.Ющенка. У зверненні вони висловлюють глибоку стурбованість з приводу антидемократичного перевороту, який стався у ВРУ, що поставив під загрозу національні інтереси та суверенітет Української Держави. "Вимагаємо від Президента України використати наданий йому Конституцією України право дострокового припинення повноважень ВРУ та оголосити про проведення нових парламентських виборів. Закликаємо українців бути готовими до активних дій та використати своє право згідно ст.5 Конституції України здійснювати заходи, спрямовані на захист державності українського народу, суверенітету і територіальної цілісності України" – йдеться у зверненні. Автори звернення закликали усі демократичні та проукраїнські політичні сили відкинути власні амбіції і разом з українською громадськістю об'єднатися навколо Президента України, дати рішучу відсіч ініціаторам антидемократичного перевороту.
13 липня відбулося засідання сесії Яворівської районної ради, на якій депутати  прийняли звернення до Президента України Віктора Ющенка з вимогою активно вплинути на політичну ситуацію в Україні, зокрема: запровадити пряме президентське правління, розпустити парламент, призначити нові вибори народних депутатів Верховної Ради України. Переговори між фракціями відбулися 12 липня. Було досягнуто узгодженого варіанта заяви. У засіданні сесії взяли участь 54 депутати, "за" проголосували 53 депутати, один – утримався.
13 липня відбулася сесія Самбірської міської ради з питання “Про політичну ситуацію в Україні”. Депутати на сесії прийняли звернення до Президента України та лідерів національно – демократичних сил в якому вимагають негайно припинити повноваження Верховної Ради України, ввести пряме президентське правління та оголосити про проведення нових парламентських виборів. Повідомили в Управлінні з питань внутрішньої політики Львівської ОДА.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ