Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Місцеві вибори відбудуться за мажоритарною системою, дострокові парламентські – також, – Цибулько

Політолог Володимир Цибулько прогнозує, що місцеві вибори 2010 року відбудуться за новою виборчою системою – мажоритарною або змішаною. Аналогічна виборча система буде використана й на дострокових парламентських виборах. Про це він сьогодні, 3 лютого, заявив під час прес-конференції.

 

За його словами, зміна виборчої системи на місцевих виборах на мажоритарну або змішану буде спочатку випробувана на місцевих виборах, щоб потім її можна було використано на дострокових парламентських. Тоді у Верховній Раді можна буде сформувати пропрезидентську більшість у 300 голосів. Тому битва на місцевих виборах буде принциповішою, ніж на парламентських.

 

Як зазначив політолог, останні дії Литвина на користь Януковича спонукалися ідеєю мажоритарки на місцевих виборах. Оскільки Блок Литвина нині «затих», то це означає, що тема мажоритарки поки що не розглядається.

 

На думку Володимира Цибулька, пропорційна виборча система себе вичерпала. Блок Литвина заявляє про запровадження мажоритарної виборчої системи, інші політичні сили хочуть квазімажоритарну систему.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ