Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Між МЗС і Львівською галереєю мистецтв тривають складні переговори щодо 34 орендованих картин

На днях між Міністерством закордонних справ України та Львівською галереєю мистецтв мали б відбутися переговори щодо долі 34 орендованих МЗС картин. Про це у коментарі Гал-інфо повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс. Однак чи взагалі дійде до такої зустрічі, нині достеменно невідомо, бо в Галереї не вірять, що в МЗС справді бажають повернути картини.

Водночас, як розповів Євген Перебийніс, в оренді картини перебувають з 2001 року. На питання, чому МЗС стільки часу не повертає картини Галереї, він зазначив, що, настільки йому відомо, питання про повернення ніхто не порушував.

Натомість в коментарі Гал-інфо директор Львівської галереї мистецтв Лариса Возницька-Разінкова заявивла, що Галерея вже надіслала не одного листа до МЗС з вимогою повернути картини, втім, безрезультатно: Міністерство на листи не відповідало, а картини не повернуло досі.

Попри все, Євген Перебийніс висловив впевненість, що під час перемовин між МЗС та Галереєю, які пройдуть найближчим часом, і буде визначено долю "заблукалих" картин. Однак, як відомо Гал-інфо, в  Галереї очікують на конструктивні дії з боку МЗС, їхати до Києва не збираються і вірять, що всі 34 картини справді є в МЗС. 

Фото: interes.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ