Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Між Україною та Словаччиною побудують автодорожний пункт пропуску “Соломоново-Чієрна”

З метою підтримки добросусідських відносин між Україною та Словаччиною, розширення співробітництва у галузі транспорту, налагодження торговельних і економічних відносин, в м. Ужгороді відбулася двостороння зустріч представників Міжурядової комісії з питань транскордонного співробітництва, митних та прикордонних служб, під час якої обидві сторони розглядали проблеми і стратегію розвитку українсько-словацького прикордонного співробітництва в нових умовах розширення Євросоюзу. Мова йшла, зокрема, про будівництво нового міжнародного автодорожного пункту пропуску на кордоні “Соломоново-Чієрна”. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Державної митної служби України.

Заступник директора департаменту організації митного контролю Держмитслужби України Анатолій Сербайло розповів присутнім, що новий пункт пропуску працюватиме в цілодобовому режимі для здійснення митного контролю легкових, вантажних транспортних засобів та автобусів. Спроможність пропуску вантажних автівок складатиме 200 каміонів в обидва напрямки. На території спільного кордону, крім митників і прикордонників, працюватимуть працівники суміжних служб: ветеринарної, санепідеміологічної та фітосанітарної. Вже підготовлено проект двосторонньої Угоди, яким передбачено, що словацька сторона побудує на території своєї держави інфраструктуру, необхідну для спільного контролю.
Начальник Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Василь Маркович розповів, що дорожниками буде збудовану нову під’їзну дорогу (Соломоново-Добронь-Велика Копаня) до пункту пропуску протяжністю майже 4 км, вартість якої становить 17,6 млн грн. Представник Мінтрансу Словацької Республіки Маріан Мішкович повідомив, що розмір інвестицій, необхідних для будівельних робіт, становить 700 млн крон.
Днями у с. Солочин (Закарпатська область) відбулося засідання українсько-словацької Міжурядової комісії з питань транскордонного співробітництва, в якому також взяв участь начальник Ужгородської митниці Михайло Порада. На запитання, за чиї кошти здійснюватиметься фінансування будівництва нового пункту пропуску, Михайло Юрійович відповів, що комісія включила міжнародний пункт пропуску “Соломоново-Чієрна” в якості пріоритетного проекту і рекомендує фінансувати його за рахунок коштів Програми прикордонного співробітництва “Угорщина-Словаччина-Україна-Румунія” Європейського інструменту сусідства та партнерства (ЕNPI).

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ