Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міжфракційне об’єднання у Львівській облраді «Нова Галичина» поповниться новими членами

Прихильників міжфракційної депутатської групи ЛОР „Нова Галичина” стає щораз більше. Принаймні у цьому під час сьогоднішньої прес-конференції переконував уповноважений цієї групи, депутат облради Андрій Рожнятовський, відповідаючи на запитання кореспондента „Гал-info” .
„На наступному засіданні облради ви самі побачите, ким поповниться наша група, – сказав Рожнятовський. – Існують два принципи, на яких можна вступити в групу. Перший – це дві рекомендації, а другий – голосування за прийняття відбувається в режимі таємного голосування, коли депутат визначає, чи погоджується він або не погоджується з поданою кандидатурою”.
Натомість Рожнятовський каже, що вони не прагнуть масовості своєї групи, оскільки мають приклад швидкого розвалу масових політичних рухів.
„У групі є достатньо людей, які були учасниками процесів становлення держави і студентського руху аж до періоду їхнього розвалу, – каже Рожнятовський. – Зараз розробляється положення для вступу у групу. Хочу запевнити, що прихильників „Нова Галичина” має більше чим їх членів. Але з огляду на ряд об’єктивних і суб’єктивних обставин, ми напевно не станемо масовою групою. Однак, якщо якийсь член однієї чи іншої фракції подаватиме здорову ініціативу, ми її будемо підтримувати”.
За твердженнями депутата Василя Пазиняка, зараз розглядається питання про вступ до групи принаймні п’ятеро депутатів. „Ведуться переговори із КУНом і рядом представників РУХу”, – сказав Пазиняк.
Нагадаємо, сьогодні міжфракційне об’єднання „Нова Галичина” відзвітувало про місяць своєї роботи.
До „Нової Галичина” входять такі депутати ЛОР: Олег Немчінов, Андрій Рожнятовський, Тарас Батенко, Емілія Подляшецька, Юрій Візняк, Тарас Керницький, Василь Пазиняк, Олег Паска і Михайло Хвойницький, Дем’ян Малярчук та Олег Макар. Створення депутатської групи „Нова Галичина” мотивується тим, що Львівщина в цілому повинна продемонструвати більш динамічний поступ у транскордонній співпраці, інвестиційній привабливості краю, розвитку наукового потенціалу, працею над збереженням пам’ятнико-архітектурної спадщини із залученням ринкових механізмів та світової практики, опікою над малозахищеними сім’ями та дітьми-сиротами, а також підтримкою молодіжних та культурно-мистецьких проектів та ініціатив.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ