Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міжнародні резерви України протягом листопада збільшилися на 1,7 млрд дол.

Міжнародні резерви України протягом листопада збільшилися на 1,7 млрд дол. США в основному за рахунок зовнішніх запозичень уряду. Станом на  1 грудня 2006 року  їх обсяг становив понад 21 млрд дол. США, що забезпечує фінансування імпорту товарів та послуг майбутнього періоду протягом 4,3 місяця. Також у листопаді спостерігався сталий приплив в Україну іноземної валюти, переважно за рахунок зовнішніх корпоративних запозичень та за рахунок розміщення урядом України облігацій зовнішньої державної позики у сумі 1 млрд дол. США. Про це повідомила прес-служба НБУ та Управління НБУ у Львівській області.
На міжбанківському ринку місячні обсяги пропозиції іноземної валюти виявилися достатніми для балансування сезонного зростання попиту на неї. Обсяг інтервенцій НБУ з купівлі іноземної валюти скоротився до 226,7 млн дол. США проти 363 млн дол. США (у дол. еквіваленті) у жовтні. 
Офіційний курс гривні впродовж листопада залишався незмінним
(5,05 грн/дол. США). Відхилення від нього ринкового курсу на міжбанківському ринку не перевищували 0,6%. Відносно євро та російського рубля гривня за місяць знецінилася на 3,46 % та 1,6% відповідно, що відображало курсову динаміку валют на міжнародних ринках.
На готівковому валютному ринку зберігався достатньо високий попит на долар США при одночасному зростанні надлишку пропозиції євро та російських рублів. Загальний чистий попит на іноземну готівку скоротився до 437 млн. дол. США проти 458 млн. дол. США (у дол. еквіваленті) у жовтні. При цьому зниження курсу готівкової гривні відносно євро виявилося більш значним (3,49 %) ніж відносно долара США (0,12%).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ