Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міжнародні резерви України скоротилися до $7,5 мільярда

Золотовалютні резерви України за грудень 2014 року зменшилися на $2 млрд 433 млн до $7 млрд 533 млн. Про це йдеться у повідомленні на сайті Національного банку України.

«За попередніми даними, станом на 1 січня 2015 року обсяг міжнародних резервів України становив 7 млрд 533 млн доларів США в еквіваленті», - зазначили в НБУ.

Таке зменшення резервів пояснюють платежами НАК «Нафтогаз України» на суму 1,65 млрд доларів США у грудні за імпортований у листопаді – грудні 2014 року природний газ.

Інтервенції НБУ з продажу іноземної валюти обійшлися у 831 млн доларів США, кажуть у регуляторі.

В Нацбанку додають, що у грудні 2014 року своєчасно та в повному обсязі було здійснено платежі з погашення та обслуговування держборгу в іноземній валюті, обсягом 738 млн доларів США в еквіваленті, у тому числі Міжнародному валютному фонду.

Натомість обсяг надходжень валютних коштів на користь уряду України становив 767 млн доларів США в еквіваленті: від Єврокомісії (617 млн доларів США в еквіваленті), Міжнародного банку реконструкції та розвитку (20 млн доларів США), а також від розміщення ОВДП, номінованих в іноземній валюті (130 млн доларів США).

Нагадаємо, станом на 1 грудня 2014 року обсяг міжнародних резервів України становив 9 млрд 966 млн дол. США в еквіваленті.

Голова Нацбанку Валерія Гонтарева оптимальними вважає резерви в обсязі 15 млрд доларів.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ