Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міжнародні резерви України за рік зросли на 16% - НБУ

Міжнародні резерви України на 1 грудня 2016 року становили 15,271 млрд дол. США, що на 1,6% менше за показник на 1 листопада, - УНІАН.

Про це повідомляється на сайті Національного банку України з посиланням на попередні дані. 

Як відзначається в повідомленні, зниження резервів у листопаді обумовлено посиленням політичної напруги, необхідністю здійснення платежів за державним боргом і переоцінкою резервних активів.

Водночас, як зазначив НБУ, за останні 12 місяців міжнародні резерви зросли на 16%.

Згідно з наведеними даними, у листопаді до міжнародних резервів надійшло 80 млн дол. США в результаті перевищення купівлі регулятором валюти над її продажем під час інтервенцій на міжбанківському валютному ринку. 

Крім того, у листопаді надійшло 59,6 млн дол. США на користь уряду від ЄС.

Разом з тим, як зазначив НБУ, зростання резервів було нівельовано переоцінкою резервних активів у результаті зміцнення долара США до інших валют і падіння цін на золото. Крім того, з резервів проведено платежі уряду з обслуговування та погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті в розмірі 147,2 млн дол. США.

Також повідомляється, що за результатами місяця обсяг резервів покриває 3,6 місяця імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань, поточних операцій уряду і Національного банку.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ