Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міжнародний безпековий форум у Львові збере фахівців з 22 країн

15-16 квітня у Львові пройде Міжнародний безпековий форум «Від безпеки України – до безпеки Європи. Виклики XXI сторіччя», який збере фахівців з державної безпеки та міжнародних відносин з 22 країн, зокрема, ЄС, Росії та інших країн СНД, США, Китаю та Катару, – повідомили організатори.

 

Результатом роботи дводенної конференції мають стати фахові рекомендації чинним політикам країн ОБСЄ щодо гарантування безпеки у Центрально-Східній Європі.

 

«Це одна з перших і вкрай важливих для України громадських ініціатив у безпековому полі. Її актуальність підтверджує той відгук, який вона отримала у міжнародній експертній спільноті – авторитетні дипломати та безпекові фахівці практично з усіх країн Європи, Росії та США приїдуть до Львова взяти участь у дискусії. Знаковою є також участь китайської делегації на чолі з послом Лі Фельлінєм, який має 40-річний дипломатичний досвід, пов'язаний з Росією та Східною Європою» – Олександр Литвиненко, голова Оргкомітету Форуму, доктор політичних наук.

 

Серед інших поважних експертів - Сер Ендрю Вуд, експерт Chatham House; Януш Онишкевич, голова Правління Євроатлантичної асоціації Польщі, один із організаторів та речник руху "Солідарність", член Європейського парламенту (2004-2009 рр.);  Джон Ґроґан, член Парламенту Великобританії, голова Всепартійної парламентської групи з питань України в Парламенті Великобританії; Павол Демеш, директор з Центрально-Східної Європи Німецького фонду Маршалла в Братиславі; Олександр Музикантський, голова Правління Фонду "Російський громадсько-політичний центр"; Анджей Каркошка, директор PricewaterhouseCoopers у Польщі, колишній Держсекретар - заступник Міністра національної оборони Польщі; Їржі Шнайдер, директор програм Празького інституту безпекових досліджень (PSSI), посол у відставці, та інші. Участь у Форумі попередньо підтвердив Александр Квасневський Голова Наглядової ради Фундації "Amicus Europae".

 

Форум було ініційовано провідними  українськими державними, науковими та громадські діячами 4 грудня 2009 р., у 15-ту річницю підписання Будапештського Меморандуму про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ