Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Міжнародний фонд Івана Франка збирає кошти на проведення Міжнародної премії у 2019 році

Міжнародний фонд Івана Франка намагається впровадити заповіти Івана Франка у життя і шукає сподвижників, які б стали поруч. 140 000 грн зібраних на Спільнокошті буде спрямовано на організаційні витрати Міжнародної премії ім. Івана Франка у 2019 році.

Про це інформує ВеликаІдея.

У 2015 році внук Івана Франка Роланд заснував Міжнародний фонд Івана Франка, який щорічно проводить Міжнародну премію імені Івана Франка у 2-х номінаціях:"За вагомі здобутки у галузі україністики" та "За вагомі здобутки у галузі соціально-гуманітарних наук".

Мета організації - заохочувати вчених та інтелектуалів з різних країн світу до проведення досліджень в галузі соціально-гуманітарних наук та україністики задля поширення знань про наукову та культурну спадщину України. 

Чому це важливо?

Німці нас сприймають як країну кризи і війни. В Італії українці ще є прислугою. В Іспанії ми – різноробочі. Угорці і чехи нас зневажають, а поляки бояться через історичне минуле. За межами Європи нас майже не знають. Там ми частина Росії. Ось такі ми, українці, для інших… І це наслідок тривалої інформаційної війни проти нас.

Ми залучаємо іноземних учених-гуманітаріїв, щоб розширити коло зацікавлених Україною. Вчені – це здебільшого лідери думок у своїх країнах, а тому, пізнавши Україну, вони розкажуть своїм землякам про справжню Україну та її народ. І найкращим фронтменом у цьому є Іван Франко, який має величезну кількість праць різними мовами європейських країн і якого знають! І якщо інші народи дізнаються, що в українців є І. Франко, Т. Шевченко, М. Лисенко, С. Крушельницька, Ю. Котермак, Королева Анна, І. Федорович (Федоров), Г. Сковорода, І. Мечников, К. Малевич, Ш. Агнон, І. Сікорський, С. Корольов та інші відомі мислителі, науковці, інженери і герої, то на нас подивляться по-іншому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ